Efter en tredjeplats under andra etappen kastade Joakim Ljunggren in handduken på grund av magsjuka under tredje etappen. Gårdagens etapp var liksom tidigare etapper stenhård och utslagsgivande och knappt hälften av de ursprungligen 165 förarna i startfältet nådde mållinjen. De svenska KTM-förarna Niklas Gustafsson och Jonas Karlsson körde till sig förstaplatsen under fjärde etappen, och blev således tvåa totalt i ”Expert Team”.

Vanja Kollman och Christer Andersson kämpade också starkt och körde i mål som sjätte team i ”Hobby Team” på etappen, vilket sannolikt även blir deras totalplacering (totalresultaten är inte publicerade i skrivande stund). Mats Igelström kom elva för dagen i ”Hobby Single” vilket bör ha gett honom en totalplacering bland de tio främsta.

-Det har rullat på relativ bra trots att det spöregn i natt. Man är överlycklig att man har gått i mål. Leendet har fastnat i ansiktet, förklarar Mats Igelström efter målgång.

HÖR MATS IGELSTRÖM KOMMENTERA RACET

{mp3remote}http://homer.hmdata.se/tmk/ljud/2010-06-30-mats.mp3{/mp3remote}

Intervjun utförd av Mikael Sandberg – www.tibromk-enduro.nu

 

I Pro Class var det Chris Birch (KTM) från Nya Zeeland som körde hem sin första totalseger i den stenhårda extremtävlingen. Chris inledde dagen med en 23-minuters ledning över den engelske Sherco-föraren Graham Jarvis, och slutade 29-minuter efter Chris på en total andraplats. Tredjeplatsen i Pro Class gick till förra årets vinnare, den tyske BMW-föraren Andreas Lettenbichler.

d_3748_650_650_90

 

Film från tredje etappen

{youtube}ofnyW-d7P1o{/youtube}

 

Film från andra etappen

{youtube}YymVDdPfK8I{/youtube}

 

Film från första etappen

{youtube}xMFN61e0M00{/youtube}

 

Film från prologen

{youtube}ATZvm7shgdM{/youtube}