I dag är sista racedagen i årets upplaga av den stenhårda extremendurotävlingen, Red Bull Romaniacs. Efter en tredjeplasts under andra etappen kastade Husabergföraren Joakim Ljunggren i handduken under gårdagen på grund av magsjuka. Istället får vi glädja oss åt att de svenska KTM-förarna Niklas Gustafsson och Jonas Karlsson, som kör i klassen "Expert Team", avancerade från tredje till andra plats under andra etappen för att sedan kamma hem förstaplatsen under gårdagens stenhårda etapp.Vanja Kollman och hennes lagkamrat Christer Andersson hade en tuff inledning men körde upp sig till en 8e plats i klassen "Hobby Team" under andra etappen och en sjätteplats igår. Mats Igelström, som vann prologen i sin klass, fortsätter sin ensamma kamp i de rumänska skogarna.

-Blev magsjuk under natten men kände mig bättre vid start. Efterhand kändes det inte rätt när jag tog i, var matt och hängig. Kände mig riktigt dålig men visste inte hur man skulle bryta. Vid service efter halva dagen gav jag upp. Kommer att besiktiga in i kväll men tror inte att jag kör i morgon som är sista dagen, berättar Joakim Ljunggren.

d_3442_650_650_90

Joakim Ljunggren

 

Hör Joakim Ljunggren kommentera tredje etappen

{mp3remote}http://homer.hmdata.se/tmk/ljud/2010-06-29-ljunggren.mp3{/mp3remote}

Intervjun är utförd av Mikael Sandberg - www-tibromk-enduro.nu

 

Megakämpen Mats Igelström tampas för egen del i skogen med sin Husqvarna. Efter att ha vunnit prologen kom han sjua första racedagen. Under andra etappen hade Mats en del strul och körde in som 42:a. Resultaten från gårdagens etapp dröjer ännu en stund...

d_3396_650_650_90

Mats Igelström i mitten, högst upp på pallen efter prologen...

 

-Dag 1 var den tuffaste etappen hittills av min tre körda år. I min klass gick det bara i mål 2-3 förare av ett 50-tal startande och jag blev 8:a. 5 mil före mål togs jag av banan. I en nedförsbacke tog det 45 minuter att komma ner. Under dag 2 började jag med att krascha kraftigt i tre timmerstockar och skadade armen. Sedan la även batteriet av och pappa hittade mig två timmar senare i skogen så jag kunde ta mig i mål. I dag fick jag starta sist men det har det gått jättebra, kört upp mig och jag hoppas att jag är topp 10, säger Mats Igelström.

Här kan du höra Mats Igelström kommentera racet

{mp3remote}http://homer.hmdata.se/tmk/ljud/2010-06-29-mats.mp3{/mp3remote}

Intervjun är utförd av Mikael Sandberg - www-tibromk-enduro.nu

 

LÄS MER OM VANJA KOLLMAN OCH CHRISTER ANDERSSONS BRAVADER HÄR