Under onsdagen landade den norske KTM-föraren Pål Anders Ullevålseter på Gardemoen flygplats. Där möttes han av familj, vänner, fans och press som nyfiket ville kolla in trofén Pål Anders bar med sig. Ivar Kvadsheim från fastbikes.se samarbetspartner mc24.no var givetvis på plats för att fira Pål Anders andraplats i årets Dakarrally.

 

- Det gick trögt i starten, men jag har tränat för detta i 20 år, så jag hade tron, sa Ullevålseter då han möttes av en hjältemottagning på Gardermoen under onsdagen.

Efter en tung inledning körde Pål Anders sig uppåt i sammandraget och halvvägs in i racet låg han på en andraplats efter den suveräne Cyril Despres.

-Sista veckan gick det väldigt bra. Vanligtvis kör jag 100 procent och chansar inte. Nu körde jag 110 procent och gjorde fortfarande inga misstag. Det smakar extra gott nu när flera stora fabriksteam än KTM var med, säger Pål Anders, som lägger extra vikt vid årets andraplats.

 

Pål Anders var inledningsvis mycket skeptisk till regeländringen som innebar att han och flera andra förare tvingades strypa sina motorcyklar till "450-nivå", och han verkar inte ha ändrat uppfattning efter racet.

 

-Det var väldigt frustrerande att ha en stor, tung cykel som inte gick särskilt mycket bättre än en 450. Särskilt i första delen av racet. Senare öppnade det upp sig mer och då gick det bättre.

 

Som vanligt drar Pål Anders lite med svaret när TV-journalisterna vill veta mer om vidare satsningar. Till MC24 är han däremot bestämd - i alla fall om arrangören väljer att flytta racet tillbaka till Afrika.

 

Afrika nästa år? Ja, det är bra. Då blir det kanske ännu tuffare, avslutar Pål Anders.


Pål Anders Ullevålseters Dakar i bilder: