Den italienska KTM-föraren Luca Manca kraschade under den sjätte sträckan av årets Dakarrallyt. I fallet drog han på sig en allvarlig skallskada. En av tävlingsorganisationens helikoptrar fanns i närheten och Luca flögs skyndsamt till Del Cobre Hospital vid Calama, för vidare transport till Mutual de Seguirdad i Santiago (Chile). Nu kommer glädjande besked.


Sedan Luca togs in på  Mutual de Seguirdad har han andats med hjälp av respirator och i helgen fick fastbikes.se en rapport från Dr. Alberto Munoz att Luca Manca inte svarade på någon form av stimulation men att läget var stabilt. På grund av kraftiga blödningar lät läkarteamet borra dräneringshål i Lucas skalle.

Under onsdagen kom äntligen beskedet vi väntat på. Luca Manca har vaknat och andas utan hjälp av respirator. Han reagerar även normalt på stimulation. Han kunde under onsdagen inte svara muntligen på tilltal på grund av andningsmasken han bär, men svarar på frågor med hjälp av gester. Han kände även omedelbart igen sin far som kommit för att vara vid hans sida.