Dagens etapp (11 av 14) i Dakarrallyt bjöd på 434 kilometers körning, varav 220 kilometer specialsträcka. Först såg det ut som om BMW-föraren Frans Verhoeven körde hem etappsegern före den amerikanske KTM-föraren Jonah Street och Alain Duclos (KTM). När dammet hade lagt sig, och tiderna justerats på grund av en arrangörsmiss, var det åter igen KTM-föraren Marc Coma som fick dagens snabbaste tid före David Fretigne (Yamaha) och Frans Verhoeven på tredje plats. Pål Anders Ullevålseter (KTM) körde i mål som 4:a och ligger kvar som 2:a i sammandraget. Thomas Berglund (KTM) körde i mål på 19:e plats och har nu 32 minuter upp till 10:e plats i sammandraget. Annie Seel noterades för dagens 39:e tid och ligger i skrivande stund på 50:e plats i sammandraget. Här kommenterar hon dagens sträcka...

Idag släppte körningen ordentligt för Annie Seel, som fram till nu har haft ett problemfyllt rally, allt från skuret hjullager, skada i tummen, hojen fast i ett hål fem meter ner i ett hål, och skadad igen. Men idag gick allt som det skulle, vilket resulterade i en 39:e plats på dagens etapp. Och en nionde sträckseger i damklassen, samt en 50:e plats i den totala sammanställningen.

 

-Äntligen säger jag bara, hojen har gått precis som den ska, körningen har fungerat fint, på det stora hela så skulle jag nog säga att nu rockar det. Visst hade det gått att köra lite snabbare om tummen varit helt ok, men det är några dagar kvar av rallyt, min chans kommer igen, säger Annie Seel.

 

Dagens etapp gick mellan Santiago och San Juan, Chile, delar av sträckan kördes på över 3000 meters höjd. Det var den elfte i ordningen, längd: 434km varav special/tävlingssträcka: 220km.

 

-Vi har kört i gamla flodbäddar, med en otrolig variation, det var det allt från fesh-fesh, vatten, stenar, navigation, ja allt i princip. Men imorgon är det tillbaka till överlevnad och kamp igen.

 

Morgondagens etapp (14 januari) går mellan San Juan och San Rafael och är den tolfte i ordningen, längd: 796km varav special/tävlingssträcka: 476km.

Vid starten inför dagens etapp hade 63 motorcyklister brutit, av de 156 som startade i Buenos Aires första januari.