Novemberkåsan körs nu i helgen

En av världens äldsta och längsta endurotävling avgörs i Falun nu i helgen, den 14-15 november, då SMK Dala Falun och FMCK Falun arrangerar Novemberkåsan. Här kan du läsa mer om den stentuffa tävlingen. Sedan är det bara för dig att ladda kaffekannan och bege dig till Falun...

Tävlingen avgörs i skogarna kring Falun, med Lugnet som tävlingscentrum, där även depåerna för service är placerade.

Första start sker Klockan 09:01 den 14 november på Lugnet, framför sig har då förarna en rejäl utmaning, totalt över 30 mil varav drygt 20 mil specialsträcka ska avverkas.

- Vi har totalt fyra specialsträckor per varv, och som vanligt kör vi ett varv på dagen och två på natten, säger tävlingsledare Peter Hallberg.

I Novemberkåsan ingår endast klasserna Senior och Junior. I samband med tävlingen körs även klasserna bredd och dam, dessa två motionsklasser kör inte sista nattvarvet och räknas inte till huvudtävlingen.

Förberedelserna har pågått i mer än ett år och över 200 funktionärer finns på plats under tävlingen.

- Det är en stor apparat kring Novemberkåsan, det krävs otroligt mycket planering, med bland annat iordningställande av banan, söka funktionären samt tillstånd från markägare och myndigheter, säger Peter Hallberg.

Senast Novemberkåsan gick i Falun var 2004 och SMK Dala Falun, som i år firar 90 år som klubb, har varit värd för tävlingen inte mindre än fyra gånger tidigare, 1977,1987 1997 och 2004 vilket gör klubben till en av Sveriges flitigaste arrangörer.

För publiken finns i år liksom tidigare möjlighet att åka buss till alla sträckorna, bussarna stannar i närheten av start och mål på respektive sträcka, vilket underlättar för åskådarna.

I tävlingsprogrammet finns även en detaljerad karta över samtliga sträckor med markerade publik och busshållplatser.

Resultat under tävlingen kommer fortlöpande presenteras på internet samt via lokalradio.

Har Du en mobil som det går att surfa på finns möjlighet att få live-resultat i ett lättare format anpassat för mobiler. Adressen till denna sida är http://mobil.nts-timing.se

 

STARTLISTA - NOVEMBERKÅSAN 2009 (PDF)