Årets Gotland Grand National var en av tidernas torraste. Det skulle även visa sig bli ett extremt spännande och snabbt race. Mats Nilsson var på plats för att försöka ta sin sjunde GGN-seger, medan Anders Eriksson jagade sin första seger efter fem andraplatser. Även den finske Eero Remes och Kenneth Gundersen var på plats för att fajtas om förstaplatsen. Läs rapporten, se resultaten och bilderna här...

Mats Nilsson är först in i första böjen men en stund därefter hade den finske KTM-föraren passerat och låg därefter i ledning under merparten av racet med Mats taktiskt liggandes hack i häl. som slutligen stod mellan den finske KTM-föraren och Mats Nilsson (som vunnit GGN sex gånger tidigare). Hondaföraren Niklas Gustavsson halkar omkull i andra böjen, men är snabbt på hjulen igen och börjar sin jakt på täten.

Eero Remes och Mats Nilsson kör in i tankslingan i stort sett samtidigt. Där får vi se lite olika taktik. Medan Eero sitter kvar på motorcykeln medan den och han får bränslepåfyllning. Mats Nilsson kliver istället av för att bland annat byta glasögon. De två förarna körde därefter ut på banan tillsammans igen med Eero i täten.

Under det sjunde i sista varvet ledde Eero med två, tre sekunder och tempot var rejält uppskruvat. Några kilometer från mål lyckades Mats smita förbi Eero och öka därefter tempot ytterligare, för att vid mål (efter tre timmar, elva minuter och 38 sekunder) ha skapat sig en lucka på två sekunder till Eero.

Vi som var på plats, och ni som följde vår livesändning kunde nu se hur en överlycklig och oförskämt pigg Mats jublade av glädje över sin sjunde titel i GGN, vid sidan om en besviken Eero.

Tredjeplatsen togs av Niklas Gustavsson, som körde i mål först cirka sex minuter efter Mats och Eero.

 

BILDGALLERI FRÅN GGN 2009

{morfeo 91}


Pontus Altins bilder från GGN...

 

RESULTAT GOTLAND GRAND NATIONAL 2009