Den finske Suzukiföraren Jari Mattila dominerade årets finska enduromästerskap. Han vann fem av sex deltävlingar. Dessutom placerade han sig bland de tio främsta i flera av årets VM-deltävlingar i Enduro. Nu kommer beskedet att han kommer att tävla med den superheta nyheten Suzuki RMX450Z i helgens Gotland Grand National.

 

-Det känns riktigt bra att jag fått hem en av de första RMX450Z i Europa och att Jari Mattila, som är en erkänt duktig enduroförare, kommer att köra den på GGN. Modellen som Jari kommer att tävla med flögs hit från Japan nu i veckan, den är plockad direkt ur kartong och i standardutförande. Det här blir starten för marknadsföringen av den nya heta enduromaskinen, berättar Klas Östlund, affärsenhetschef på KGK Motor.

-Jari Mattila kommer göra sällskap med Fredrik Karlsson från Team Makita Yellow Magic som kommer att tävla med RMZ250. Tyvärr är övriga svenska Suzukiförarna i Team Makita Yellow Magic skadade och kommer därför inte köra Gotland Grand National. Vi kommer att se till att Jari och Fredrik får bästa tänkbara uppbackning av Team Makita Yellow Magic, avslutar Klas.

Under morgondagen kommer fastbikes.se ta oss en närmare titt på den nya Suzukimodellerna, och utföra en intervju med Jari Mattila, Fredrik Karlsson och Klas Östlund. Intervjun beräknas dra igång klockan 17.00 på Tofta skjutfält, i samband med våra livesändningar som kommer att pågå under fredagskvällen och lördagen.