I helgen körde KTM-föraren Taddy Blazusiak till sig ännu en seger. Den här gången lyckades han vinna mästerskapstiteln i det amerikanska endurocrossmästerskapet, med en runda kvar att köra. Och om han vinner även nästa runda, som körs i Vegas, kommer han belönas med 50.000 dollar. Nu i helgen flyger Taddy till England för att tävla i världscupen i inomhusenduro. Där kommer han bland annat få fajtas mot den svenske Husabergföraren Joakim Ljunggren.

-Jag tror att detta var det bästa racet i mitt liv. Det gick bättre än jag vågat hoppats på. Jag satte snabbaste ”Hot Lap”, mitt heat och att vinna total. Allt gick perfekt. Det är en enorm lättnad att ha säkrat titeln före finalen i Vegas och jag är så glad att mästerskapstiteln är min. Ta starten ”holeshot” var precis vad jag ville göra. Banan var ganska snabbt så det var viktigt att vara långt framme i ett tidigt skede. Jag måste ha bytt plats med Geoff Aaron ungefär tre gånger under första varvet. Jag hade hoppat vid däcksavsnitt hela kvällen, vilket Aron inte hade, så jag visste att det var min chans att passera honom. Tyvärr krokade vi ihop och han körde omkull. Colton Haaker åkte riktigt bra och var med mig under ett par varv efter det. Jag kunde se exakt var han var och fortsatte bara i min egen takt. Banan var väldigt kul, inte alltför teknisk och ganska snabb, sa en överlycklig Taddy Blazusiak.

-Jag är så glad att mästerskapet är mitt. Pressen är borta nu, vilket är bra eftersom jag då verkligen kan fokusera på Indoor Enduro tävling i världscupen kommande helg nu, liksom att bege mig till sista omgången i Endurocrossmästerskapet i Vegas och bara ha riktigt skoj. Om jag vinner även där belönas jag med 50.000 dollar, vilket skulle vara ett bra slut på serien. Det viktigaste är dock att jag har mästerskapstiteln. Jag måste även säga ett stort tack till alla mina sponsorer och mina mekaniker, avrundar Taddy Blazusiak.