Fåkersonen Robert Carlsson vinner årets upplaga av Ränneslättsloppet som i helgen kördes i Eksjö. Robert åkte dit med syftet att träna inför Gotland och komma igång efter axelskadan. Resultatet blev väl över förväntan.

-Jag är supernöjd, allting fungerade helt klockrent. Jag var bra med i starten och låg efter Ohlsén i några kilometer. Men jag tyckte det gick lite sakta och passerade. Jag menar, man blir ju ändå trött i ett sånt här långt lopp så det gäller att finna sitt eget tempo och hålla det. Jag körde stopp två gånger och på sista varvet, några kilometer före mål, skrek Calle Bjerkert till mig (Calle var publik i år) att jag ledde med två minuter. Strax efter vurpade jag och tappade kanske en minut..., säger Robert Carlsson.

 

Noterbart är att Robert då han åkte till Eksjö inte hade med sig någon som helst servicepersonal. Han "lånade" en kille som hjälpte till att tanka och tackar Fredde Larsson med kompis för den hjälpen.

 

Robert fortsätter:

"Ja, jag skulle ju bara dit och träna, ha ha! Förövrigt så var det helt grymma förutsättningar. Jag tror det var 3 vattenpölar, och diket var borta i år. Körtiden blev på strax över 3 timmar så nog gick det fort. Riktigt kul att få vinna, nu ska jag vila några dagar sedan skrämma upp kroppen ordenligt inför Gotland. De ska få åka om det!"

 

Hemmaförarna Stefan Andersson från Smk Eksjö kom tvåa och Robin Ember Smk Eksjö kom trea.

RESULTAT RÄNNESLÄTTSLOPPET 2009