Nu har ännu en tuff dag i Red Bull Romaniacs avverkats. Dagens körning gick från Sibiu till Petrosani genom ett oerhört kuperat och vackert landskap där tiden tycks ha stått stilla. Titt som tätt sågs häst och vagn samt skogsarbetare som fällde träd för hand på gammalt hederligt vis med yxa... För svenskarna gick det totalt sett mycket bra. Samtliga är pigga och krya samt fortfarande med i tävlingen. Något som är långt från självklart... Nu kan du däremot se ett axplock av alla bilder jag lyckades knäppa under dagen.

Under morgondagen, tisdag, kommer tävlingen återvända till Sibiu där även målgång kommer att ske under onsdagen.

 

Så här vid 23.30 lokal tid är resultaten ännu inte 100% säkra. Dock står det klart att den spanske KTM-föraren Xavier Galindo leder totalt, före BMW-föraren Andreas Lettenbichler och KTM-föraren Cyril Despres.

Thomas Berglund återfinns på 17e plats  i den extremt extrema PRO-klassen, efter att han fick kasta in handduken i en övermäktig uppförsbacke. För detta bestraffades Thomas med rejält med tidstillägg, men kommer att komma till start under morgondagen.

 

Mats Igelström och Lars Nyberg ligger på sjätte plats totalt, medan Robert Grindberg och Vanja Kollman är sjua totalt. Efter dagens race är det cirka sex och en halv minut mellan de två svenska lagen.


Hör Mats Igelström berätta om dagens race

(telefonintervjun utförs av Mikael Sandberg, www.tibromk-enduro.nu)

{mp3remote}http://homer.hmdata.se/tmk/ljud/2009-08-17-mats.mp3{/mp3remote}

Klicka för större bilder
{morfeo 69}