I helgen tävlade David Knight i det brittiska Enduro Mästerskapet för första gången någonsin på en Kawasaki. Och den engelska Kawasakidebuten som gjorde i skogarna kring Wales slutade med seger för David Knight som är från Isle Of Man. Detta trots att han bara hade en vecka att förbereda sig för den andra omgången i BEC-serien med sin nya Kawasaki KX450F.

 

 

-När allt kommer omkring så är jag verkligen nöjd med hur helgen artade sig. Det var verkligen en fråga om att kliva upp och tävla med cykeln i Enduro för att få reda på vilka områden cykeln måste anpassas för mig, och jag vet precis vad jag behöver göra nu. Ett bättre resultat under första tävlingsdagen hade varit trevligt, men det viktiga för mig var att jag kunde göra nödvändiga ändringar på cykeln och förbättra dess prestanda under tävlingen. Med bara hade några veckor tillsammans med Kawasakin visste jag att cykeln inte skulle vara optimal för enduro omedelbart. Några mindre förändringar som vi utförde efter den första tävlingsdagen resulterade i en stor skillnad under dag två, sa David Knight efter den lyckade helgen.


-Paul Edmondson är fortfarande en av de snabbaste enduroförarna i världen på hala, gräsbevuxet underlag och att slå honom den andra dagen är bra. Jag vet vilken riktning jag vill fortsätta och vilka saker jag vill testa. Jag njöt båda dagarna, fick ett par goda skratt, och lärde mig mycket om cykeln, vilket är precis vad jag ville göra, avslutade en mycket nöjd David Knight.

 

Topp tre -'09 BEC rnd 2, Knighton Enduro

Dag 1
1. Paul Edmondson (Suzuki)
2. Si Wakely (Husqvarna)
3. David Knight (Kawasaki Superbike Racing Team)

Dag 2
1. David Knight (Kawasaki Superbike Racing Team)
2. Paul Edmondson (Suzuki)
3. Greg Evans (KTM)