Historisk seger

KTM:s fabriksförare Taddy Blazusiak använde sin otroliga kämparanda och blev den första föraren i historien om att ha vunnit Erzberg Rodeo tre gånger i rad. Den engelska Shercoföraren Graham Jarvis kom på andraplats och BMW-föraren Andreas Lettenbichler körde i mål på tredje plats.

 

Den femtonde upplagan av Red Bull Hare Scramble, höjdpunkten av Erzberg Rodeo, kommer att gå till historien som en av världens främsta offroadevenemang. Taddy Blazusiak, som körde på sin KTM 250 EXC säkrade en historisk seger i loppet som är att betrakta som en av världens tuffaste endagars endurotävling.

c3afb12899

Blazusiak inte bara dominerade tävlingen i Red Bull Hare Scramble utan lyckades även skapa en lucka till tvåan, britten Graham Jarvis, med mer än en halvtimme. Den otroligt extrema förhållandena i årets Rodeo bevisades av det faktum att av de 500 som startade i finalen, med undantag för BMW-föraren Andreas Lettenbichler, som kom på tredje plats, var det bara totalt 20 startande som klarade de 20 kontrollpunkterna utan några misstag.

Evenemanget lockade 1500 förare från 30 länder och ägde rum i den österrikiska provinsen Steiermark.

-Jag kan inte förklara hur tufft årets event var - det var mycket svårare än det varit de två åren. Men jag är givetvis oerhört nöjd med att ha kört till mig tre segrar i rad. Jag fick jobba hårt för segern. Jag fick en dålig start, var sjuk före racet, och den enorma hettan gjorde tävlingen extremt tuff. Jag måste ha ätit något dåligt, och de två dagarna före racet var jag rädd att gå allt för långt från en toalett. Och i den här hettan var det inte till min fördel att starta med vätskebrist, sa Taddy Blazusiak efter målgång.

Resultat Red Bull Hare Scramble 2009

1. Taddy Blazusiak (POL, KTM)
2. Graham Jarvis (UK, Sherco)
3. Andreas Lettenbichler (D, BMW)
4. Ben Hemingway (UK, Gas Gas)
5. Cory Graffunder (CAN, KTM)
6. Rory Mead (NZL, Yamaha)
7. Dan Hemingway (UK, KTM)
8. Chris Birch (NZL, KTM)
9. Gerhard Forster (D, BMW)
10. Kyle Redmond (USA, Yamaha)