Enduro mitt i city

Den 31 maj ägde den spektakulära Red Bull City Scramble rum i Auckland, Nya Zeeland. Hemmaföraren Rory Mead dominerade från början till slut med sin Yamaha och körde till sig segern inför den jublande åskådarskaran. Förhandsfavoriten Chris Birch (KTM), även han från Nya Zeeland, fick nöja sig med andraplatsen före BMW-föraren Andreas Lettenbichler.

Under en 24-timmarsperiod förvandlades Britomart Square till en svårbemästrad racebana för ett femtiotal förare som var särskilt inbjudna till Red Bull City Scramble. Tävlingen passade perfekt som en uppladdning inför den populära och krävande Erzberg Rodeo som inleds nu på torsdag.

fb_Course

-Det verkar onekligen som om jag är på väg till Erzberg. Jag körde detta evenemang i Auckland mest för lite skojs skull, och jag väntade mig inte här ", sa en glad men förvånad Rory Mead efter målgång.

fb_City_Scramble_podium

Andreas Lettenbichler,Rory Mead och Chris Birch

 

Den 14 juni följer Mead med Chris Birch till Erzberg Rodeo i Eisenerz, Österrike, som är känd som den tuffaste Enduro tävlingen i världen. Båda förarna har fått varsitt "wild card" till tävlingen. För Meads del är det första gången han ska delta i tävlingen. Birch imponerade förra året då han debuterade med en åttonde plats.

fb_City_Scramble_35

Andreas Lettenbichler

-Jag har spenderat en hel del tid på motorcykeln på sistone och jag trivs mycket bra på den. För att vara en fyrtaktare gjorde BMW G450X bra ifrån sig mot de avsevärt lättare tvåtaktarna i Red Bull City Scramble och jag är säker på att den kommer att prestera bra även vid Erzberg. Jag hoppas jag kan ta fördel av motorstyrkan hos G450X och förhoppningsvis kan jag kliva upp ett hack högre upp än förra året och belöna BMW med en vinst, sa Andreas Lettenbichler.


Förra året körde Andreas Lettenbichler in på en andraplats under Red Bull Hare Scramble/Erzberg Rodeo med sin BMW G450X. KTM-föraren Taddy Blazusiak vann.