Botkyrka MK arrangerar extrem tävling

Extrem enduro

Nästa söndag arrangerar Botkyrka MK en extrem endurotävling vid Botkyrka i södra Stockholm. Banan består av en "tillverkad" och en "naturlig" del med svåra hinder. Den kommer att vara svårbemästrad, men en duktig motionär eller bredd åkare kan ta sig i mål, dock inte obehindrat. Inträdet är gratis, och ännu finns det tillfälle att anmäla dig till tävlingen...

 


Varvet kommer att ta cirka fem minuter för en duktig elitförare. Enligt arrangöre Klasserna är Bredd, Motion, Dam och Junior upp till 18 år. Tävlingen körs i fyra heat plus finaler.


I kvalheat nummer ett startar deltagarna en och en i nummerföljd, därefter seedas man in i ledet och startar i grupper om 3-5 förare var 30:e sekund. Alla förare seedas varje varv och kommer att få köra minst 4 heat innan man kvalas in till kvartsfinal.


I kvartsfinalen tävlar cirka 30 procent av de snabbaste förarna om plats i semifinal och slutligen finalplats. I kvarts- och semifinalerna startar man i femmannagrupper varje minut och i finalen startar de tävlande samtidigt och kör sedan två varv i sträck. Här gäller det att vara först i mål.
Det kommer att vara möjligt att besikta banan från och med nu på lördag (6 juni) klockan 15.00. Max 100 startande tillåts.

 

Efteranmälan t.o.m 2009-06-05. Inskrivning och besiktning vid klubbstugan Lörd. 6/6 mellan kl. 18.00-20.00 och Söndag 7/6 från kl. 06.00-08.00. Startavgiften är 400 kronor.


Prispengar till totalsegrare: 1:a pris 5000,-, 2:a pris 3500,-3:e pris 1500,- (Prispengarna kan dock justeras vid förre än 80 startande). Pokaler till de tre första i varje klass. Totalt 15 stycken pokaler.

 

Tidtagningen mäts med en AMB-transponder

 

Regler för tävlingen

Mer information om klubben