Husqvarna har presenterat sina nya Pro-enduromodeller för 2025 – tvåtakts TE 300 Pro och fyrtakts FE 350 Pro. Båda maskinerna kommer med prestandahöjande tekniska tillbehör.

De nya Pro-enduromaskinerna har genomgått tekniska förbättringar för att leverera förbättrad estetik och hantering för 2025. Den grå ergonomiska designen från 2024 har ersatts av traditionella vita plastdetaljer, medan en grå bakskärm ger modellerna en unik karaktär. Förare kan nu dra nytta av den uppdaterade WP XACT Closed Cartridge-framgaffeln, som erbjuder en ny, justerbar fjäderförspänning och en precis högfartskompressionsdämpning.

Husqvarna Mobility excited to announce updated Pro enduro models for 2025

De nya WP-gafflarna behåller sin ”mid-valve piston” för smidig och konsekvent prestanda. Dessutom hjälper en hydro-stop till att bibehålla farten efter hårda landningar. Den beprövade WP XACT-bakstötdämparen är enkel att justera för hand, vilket ger alla förare möjlighet att skapa en personlig fjädringsinställning.

TE 300 Pro 2025 16

Ett avancerat Motor Management System (EMS) gör det möjligt för både TE 300 Pro och FE 350 Pro att anpassas vad gäller effektleverans. Med två motormappningar som enkelt kan växlas mellan under färd med Map Select Switch, kan du som förare anpassa motoreffekten efter terrängen eller dina egna preferenser. EMS-systemet möjliggör ytterligare finjustering av FE 350 Pro-motorn, som har Traction Control och Quickshifter som standard, vilket gör att förare kan skapa en personlig inställning som passar deras körstil eller rådande förhållanden.

FE 350 Pro 2025 23

De tekniska komponenterna som finns på båda modellerna är omfattande. Factory Racing-hjul med EXCEL Takasago-fälgar, Pro Taper-styre, samt GALFER-bromsskivor kombinerar prestanda med stil. Brembo-kopplings- och bromssystem, Supersprox Stealth-bakdrev, och bromsskive-skydd fram och bak ökar hållbarheten. Mjuka ODI-handtag, ett mörkgrått sadelöverdrag med extra ribbor för bättre grepp och en hasplåt med extra länkageskydd kompletterar listan över komponenter på dessa specialmodeller.

TE 300 Pro 2025 27

TE 300 Pro bygger på den populära TE 300-modellen och använder Throttle Body Injection (TBI). Denna avancerade teknik ska säkerställa en jämn och förutsägbar effekt över hela varvtalsregistret.

FE 350 Pro 2025

FE 350 Pro drivs av en kompakt DOHC-motor som är strategiskt placerad i ramen för att centrera massan. Denna konfiguration spelar en avgörande roll i maskinens hantering och anti-squat-beteende, liksom placeringen av motorns huvudkomponenter hos vevhushalvorna.

FE 350 Pro 2025 12

2025 års TE 300 Pro och FE 350 Pro finns nu tillgängliga hos alla auktoriserade Husqvarna Mobility-återförsäljare.

FE 350 Pro 2025 6