Femfaldige världsmästaren Billy Bolt är tillbaka och laddad inför sin återkomst till racingen under "Sea to Sky", som körs i Kemer, Turkiet, mellan den 10-12 oktober. Detta blir den sjätte deltävlingen i 2024 års FIM Hard Enduro World Championship, och Bolt är redo att återvända till banan efter att ha varit borta sedan mars på grund av en knäoperation. Han kommer att tävla på sin Husqvarna TE 300 och är ivrig att komma tillbaka i tävlingsform.

Bolt hade en stark säsong i 2023 års Hard Enduro, där han tog fyra pallplatser och slutade tvåa totalt i mästerskapet. 27-åringen fortsatte att briljera under inomhussäsongen, där han säkrade sin fjärde raka titel i FIM SuperEnduro World Championship på hemmaplan i Newcastle-upon-Tyne. Dock drabbades britten av en knäskada under den tyska deltävlingen i SuperEnduro, vilket krävde operation och resulterade i att han varit borta från tävlingar sedan mars.

Nu, sugen på att återvända, är Billy fullt fokuserad på de två återstående deltävlingarna i 2024 års Hard Enduro-säsong. Han startar med Sea to Sky i Turkiet den 10-12 oktober, följt av Hixpania Hard Enduro den 25-27 oktober. Efter det kommer han att rikta blicken mot 2025 års FIM SuperEnduro World Championship, som startar den 14 december i Gliwice, Polen.

Billy Bolt Husqvarna Factory Racing 2024 Hard Enduro World Championship 2

Billy Bolt: "Jag är verkligen taggad på att vara tillbaka! Jag hade velat tävla vid TKO, men det tog längre tid att återhämta sig än väntat. Jag mår bra och har kört i drygt en månad nu, med mycket träning och testning med teamet. Jag tror att det bästa jag kan göra för att komma tillbaka i form är att tävla och få mitt mindset där det behöver vara. Jag har inga särskilda förväntningar inför Sea to Sky, jag är bara glad att få köra tvåtaktsmaskinen igen – det har jag inte gjort sedan GetzenRodeo förra året. Jag vet vilken nivå jag kan tävla på, så jag ser fram emot att se var jag står efter så många månader borta. Mitt mål är att bygga vidare på all framsteg jag gjort under den senaste månaden, och mitt huvudmål är att få ett starkt resultat vid Hixpania för att avsluta året på topp."