Gotland Grand National (GGN), en av Sveriges mest utmanande motorsporttävlingar, är redo att fira sitt 40-årsjubileum och årets tävling förväntas bli större och locka fler talanger än någonsin tidigare. I år gör Jens Byggmark enduro-debut och kommer därmed möta över 3000 förare från 15 olika nationer som alla just nu gör sig redo att ta sig an den krävande GGN-banan.

Alpinstjärnan Jens Byggmark har lämnat skidbackarna för att kasta sig in i ett nytt äventyr och gör debut i årets Gotland Grand National (GGN). Jens har startat en YouTube-serie, Vägen mot Gotland Grand National, som är helt dedikerad till hans enduro-intresse och satsning inför tävlingen. I serien delar han med sig av sina tankar, den intensiva träningen och alla steg han tar på vägen mot detta motorsportevenemang. Han hoppas att hans resa som nybörjare inom motorsporten kan inspirera andra att våga utforska nya spännande utmaningar.

- Jag har alltid gillat när det går snabbt och sedan jag lämnade det alpina bakom mig har jag sökt nya möjligheter att testa mina gränser på en annan bana. Därför är jag tacksam för att Yamaha tror på mig och har välkomnat mig i deras team till GGN, och förhoppningsvis är detta början på en ny och lång passion. Det är väl ingen hemlighet att jag är en tävlingsmänniska och jag siktar alltid högt, så självklart siktar jag på en så bra placering som möjligt, säger Jens Byggmark.

Jens kommer att köra loppet under lördagen den 28 oktober på sin Yamaha WR250F, vilket då blir hans premiärtävling efter flera månader av träning och förberedelser. 

- Jens har visat en imponerande förmåga att ta sig an nya utmaningar, och hans passion och vilja att testa gränserna är något som vi på Yamaha värdesätter högt. Vi ser fram emot att stötta honom i hans debut, säger Morten Brondbjerg, försäljningsdirektör på Yamaha Motor Scandinavia.