Red Bull KTM Factory Racing-föraren Manuel Lettenbichler vann den 27:e upplagan av Red Bull Erzbergrodeo med segertiden 2:31:15. Resultatet säkerställer att Lettenbichlers namn går till historien som en av få förare som vunnit flera segrar på raken i det ikoniska österrikiska enduroracet. 

"Jag kan inte tro det! Efter starten följde jag efter Trystan, sparade på energin lite, men sedan drog Billy förbi mig och såg riktigt stark ut. Han öppnade upp en liten lucka, men jag visste att jag var tvungen att hålla fokus och köra mitt egna race. När vi kom in i terrängen uppe på sluttningarna visste jag att jag skulle kunna ta igen lite tid, och tack och lov gick allt bra. Jag lyckades köra mig tillbaka upp i ledningen. Efter det fortsatte jag bara att hålla det stadiga tempot och tog hem det på slutet. Den nya motorcykeln var otrolig. Vi jobbade mycket med förberedelserna under vintern och det verkar ha lönat sig eftersom det kändes perfekt där ute idag.”

 

Brittiske Husqvarnaföraren Billy Bolt knep andraplatsen (2:42:15, cirka 11 minuter efter Manuel) med kanadensiske KTM-föraren Trystan Hart på tredje plats (2:57:09).

Topp-fem 2023 års Red Bull Erzbergrodeo

1. Manuel Lettenbichler (GER), KTM, 2:31:15
2. Billy Bolt (GBR), Husqvarna, 2:42:15
3. Trystan Hart (CAN), KTM, 2:57:09
4. Jonny Walker (GBR), Beta, 2:59:30
5. Wade Young (RSA), Sherco, 3:04:21