Hyper 7000 är en liten lätt hjälmlampa från Duell. Göran Segerlund har testat.


I kittet man får när man köper lampan så får man med fäste för hjälm (Go pro), pannband för löpning, orientering, ländskidsåkning eller vad man nu gör utan hjälm på huvudet. Självklart så får man med laddare, men även styrfäste, fjärrkontroll (manöverknappen på kabeln), förlängningskabel, skiftnyckel, manual, cykelhjälmsfäste och en förvaringsväska.  

Det är en prisvärd instegsmodell som man kan använda till flera sporter, inte bara Enduro. Ljusbilden är både bred och lång tack vare sina sju stycken Cree XP-L2-lampor som levererar 7000 lumen i maxläge som går att justera i fem olika styrkor. Elektroniken har ett inbyggt skydd mot under och överspänning samt överhettningsskydd som den sköter automatiskt. 

Den väger inte mer än 130 gram och har det nätta måttet av 91 mm * 47 mm * 35 * (L * B * H). Och som jag skrev här ovan så är det en bra och prisvärd instegsmodell för just enduro. Ska du cykla MTB eller hålla på med någon annan sport som kanske inte går lika fort bland träd och stenar så är det nog en av dom bättre i sitt slag. Den har en bred och samtidigt lång ljusbild, men för mina gamla ögon så tyckte jag inte den räckte till. Hade man haft två av dessa hjälmljus på huvudet så hade det sannolikt varit annorlunda.

 

Det 8-cells stora batteriet från Samsung har en batteritid på ca 1,5 timme i starkaste läget och ca 20 timmar i det lägsta, det är vattentätt och ligger i en liten skyddsväska. Kan vara lite kort brinntid om man är ute på ett långpass inför Kåsan. 

Just för tillfället så finns det bara det batteriet tillgängligt men jag vet att det går att få tag på ett kablage som man kan koppla direkt till motorcykelns batteri.

 

Priset på Hyper 7000 ligger på 4995 sek hos handlare.

 

Göran Segerlund / fastbikes.se