World Enduro Super Series (WESS) har gått samman med FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) för att officiellt bli FIM Hard Enduro World Championship, för 2021 och framöver.

Här är allt du behöver veta: 

- Det nya förhållandet har byggts med ett gemensamt mål att höja den globala närvaron av extremenduro, vilket är den disciplin serien nu enbart kommer att fokusera på, till nya höjder. 

- Åtta deltävlingar föreslås för 2021, där mästerskapet förutom att innehålla de mest ikoniska Hard Enduro-racen i Europa även kommer att köras i USA – med deltävlingen Red Bull Tennessee Knockout (TKO), för att bilda ett verkligt världsmästerskap. 

- Upp till tre evenemang planeras att sändas live, gratis att se på Red Bull TV. 

- Det nya världsmästerskapet kommer att välkomna förare av alla förmågor med race som ska vara så enkla och roliga som möjligt för alla. Motionärer kommer att förbli en integrerad del av alla tävlingar där de kommer att fortsätta tävla sida vid sida med proffsen. 

- Varje deltävlingar kommer att innehålla en prispall och en uppsättning resultat. Professionella förare som siktar på den officiella VM-titeln behöver en FIM-licens. 

- Premiärrundan för det första FIM Hard Enduro-världsmästerskapet är Extreme XL Lagares, som är planerat att köras i Portugal den 7-9 maj.

FIM Hard Enduro World Championship 2021:

Round 1: Extreme XL Lagares - Portugal, May 7/8/9
Round 2: Red Bull Erzbergrodeo - Austria, June 3/4/5/6
Round 3: TBD – Italy, July 10/11
Round 4: Red Bull Romaniacs - Romania, July 27/28/29/30/31
Round 5: Red Bull TKO - USA, August 13/14/15
Round 6: TBD – Poland, September 18/19
Round 7: Hixpania Hard Enduro - Spain, October 1/2/3
Round 8: GetzenRodeo - Germany, October 29/30