Husqvarna har lanserat 2020 års TE- och FE enduro-modeller - en ny serie av enduromaskiner med uppdateringar av såväl chassi, fjädring som motor.

Modellerna kommer med WP-fjädring, ny ram, bakram, fjädring och plastdetaljer, uppdaterade framgaffel- och stötdämparinställningar och premiumkomponenter som standard.

Hos samtliga modeller har ramen har fått ökad längd- och vridstyvhet, vilket, när den läggs till den nya, lättare sammansatta komposit-kolfiber-bakramen, säkerställer exceptionell hantering, stabilitet och förar-feedback. Nya aluminiumfästen för cylindertoppen lär förbättra hanteringen ytterligare.

Den uppdaterade 48 mm WP XPLOR framgaffeln och WP XACT-stötdämparen erbjuder enkel justering, mer konsekvent dämpning och bättre motstånd mot att bottna. Prestanda, komfort och dragkraft ska förbättras ytterligare tack vare länkage-systemet som sänker sadelhöjden med 10 millimeter.

En helt ny TE 150i finns nu bredvid syskonmodellerna TE 250i och TE 300i, som delar samma beprövade 2-taktsinsprutningsteknik. Resultatet är en kompakt och kraftfull motor med 4-taktskaraktär till en bråkdel av vikten. Elstart är standard.

Hela 4-takts-sortimentet har fått omfattande motoruppgraderingar för ökad prestanda och körbarhet, där FE 450 och FE 501 fått en ny cylindertopp, samt omfattande uppdateringar hos FE 250 och FE 350.

Husqvarnas MY20 enduro-sortimentet har även fått nya plastdetaljer och grafik, där det slimmade karosseriet sägs ge en ergonomi som garanterar smidigare hantering och enkelt att skifta mellan olika körpositioner.

Snabba fakta - Vad är nytt?

Ny ram hos alla modeller, med ökad längsgående- och vridstyvhet

TE 150i med elektronisk bränsleinsprutning

Ny, 250g lättare, 2-delad bakram över hela modellutbudet

Uppdaterad WP XPLOR framgaffel med ny grundinställning

Uppdaterad WP XACT stötdämpare med ny huvudkolv och grundinställning

Nytt stötdämpar-länkage som ger reducerad sadelhöjd och ökad kontroll

Helt nya avgassystem för optimal prestanda och hållbarhet

Ny sadel som placerar föraren 10 mm närmare marken

Förbättrad kylkrets med kylarna placerade 12mm lägre

Progressiv ny design ger ny och förbättrad förarergonomi

Uppdaterade 4-taktsmotorer som ger bättre prestanda och körbarhet

1° lägre motor-montering hos T250i / 300i för förbättrad mark-kontakt fram

Uppdaterad TE 250i / 300i-cylinder för optimal 2-taktsprestanda

Som ett komplement till lanseringen av MY20 enduro-serien är ”GOTLAND CLOTHING” - ett komplett utbud av kläder och skyddsutrustning för dig som kör enduro. Dessutom erbjuder Husqvarna Motorcycle ACCESSORIES en omfattande serie av prestandahöjande motor- och fjädrings-komponenter, skyddande delar och verktyg.

2020 års enduromaskiner från Husqvarna kommer att finnas tillgängliga från juni 2019 hos alla auktoriserade Husqvarna Motorcycles-återförsäljare.