Äntligen är det dags för premiär av årets Enduro-SM. Östhammars MK, som är en av Enduro-SM:s mest trogna arrangörer, bjuder i år på nytt upplägg efter många år på Lundafältet.

I år är start och mål förlagt inne i Centrala Östhammar vid Frösåkershallen. Varvet består sedan av 4 specialprov som inte många av dom startande någonsin lär ha kört tidigare. Däremellan bjuds det på transport både på väg och i terräng med en hel del teknisk åkning.

 Varvet startar med en 11 minuter lång transport som går på väg. SP1 är sedan ett crossprov med gräs och kortare del på crossbana. Körtid cirka 9 minuter.

Transporten till SP2 är en bitvis tekniskt svår med stenpartier och är cirka 27 minuter lång.

SP2 är ett skogsenduroprov med kortare gräsdel och här är körtiden cirka 11 minuter.

Efter en transport på asfalt in till service så bär det av ut på den andra loopen som börjar med en längre vägtransport på cirka 20 minuter.

SP3 är ett prov bestående av svenskenduro med både berg och sand och är varvets längsta prov med en beräknad körtid på cirka 13 minuter.

En skogstransport på cirka 6 minuter tar förarna till varvets sista prov som är av liknande karaktär som SP3 och med en åktid på cirka 12 minuter.

Transporten tillbaka till service och nytt varv körs på asfalt.

SM/JSM kör 3 varv.

VRM/SM Dam kör 2 varv + 2SP och Bredd kör 2 varv.

Varvet tar nästan 2,5 timmar så det blir drygt 7 timmars tävlingsdag för SM/JSM. 

Som vanligt finns liveresultat och programblad på hemsidan, www.enduro.sm.

Webradio finns på svemoplay.se samt på FM-bandet och då på frekvensen 101,0MHz

Mer information om Enduro-SM finns på www.endurosm.se