Som en del av ett pågående engagemang för att vårda motorcykeltalanger, både på och vid sidan av motorcykeln i Motocross-VM och i Superbike-VM, samlade Hondaförare från alla kategorier och alla nivåer tillsammans för en hälso- och träningsdag på ”English Institute of Sport”. Bland annat var svenske motocrossföraren Kalle Olsson med. Här kan du kolla in en film från eventet…

Detta är andra gången som Honda har bjudit in sina märkesförare till EIS för konditionsbedömningar och träningsrutiner och bistå med hjälp för att se till att de har de bästa förutsättningar att fortsätta utvecklas positivt som racingförare.

Under den första dagen var förare från Honda 150EM och European Junior Cup närvarande, och förutom träningsråd med hälsotips, fick de även ta del av mentorskapet från Hondas professionella toppförare från on- och off-road-discipliner.

hondacamp2

Förutom styrke- och konditionsträning, stod även kost- och näringslära på schemat som en avgörande faktor i kampen och framtida racesegrar.

Vid sidan om de ledande förarna inom Honda 150 EM och European Junior Cup var även MXGP-utmanaren Joel Roelants från J-Race Racing Team, Klemen Gercar, Maxime Desprey och Kalle Olsson från JTECH Racing Team, och Jeremy Decline från 24MX Honda Racing på plats.

Från Roadracing-sidan deltog Jonathan Rea och Leon Haslam från Pata Honda Superbike team, Michael van der Mark och Lorenzo Zanetti från Pata Honda World Supersport team, och Jake Lewis, Racedays Honda Superstock 600-förare och vinnare av förra årets European Junior Cup.

Här kan du kolla in en film från eventet…