Nu på söndag 4 maj genomförs välgörenhetstävlingen WingsForLifeWorldRun i Kalmar, och på ett antal andra platser runt om i världen. Johan Ahlberg och Andreas Lundbom från Fastbikes.se deltar för att stödja ryggmärksforskningen. Här kan du läsa mer och se tävlingen LIVE...

KLICKA HÄR FÖR ATT SE LIVESÄNDNINGEN...

 

Söndagen den 4 maj går startskottet för världens första upplaga av WingsForLifeWorldRun. Tävlingen äger rum samtidigt på ett 30-tal platser runt om i världen, och förutom att det kommer att koras en segrare i reskpektive klass i de olika länderna kommer även en ”världsmästare” i varje klass att utses.

I Sverige genomförs tävlingen i Kalmar med start klockan 12.00. En halvtimme efter det att startsignalen går kommer specialutrustade bilar börja köra efter löparna i varje lokalt lopp. Bilarna fungerar som jagande mållinjer och kommer successivt att öka farten enligt ett exakt tidsschema som är detsamma över hela världen. När mållinjebilen hinner ikapp och kör om en löpare har han eller hon sprungit färdigt.

Johan Ahlberg och Andreas Lundbom från Team Fastbikes.se siktar på att hinna åtminstone 2,5 mil innan bilen hinner ikapp. Det blir totalt fem mil för teamet. Nu hoppas vi att fler motorcyklister, och personer inom MC-branschen ställer upp. Det finns även en klass för rullstollburna.

Hur många mil får ditt team ihop?

100% av intäkterna från Wings for Life World Run – inbegripet deltagaravgifter och sponsorbidrag – går oavkortat till ryggmärgsforskning. De administrativa kostnaderna för evenemanget och för stiftelsen betalas av Red Bull-koncernen.

MER INFORMATION OM TÄVLINGEN OCH ANMÄLAN HÄR…

OM Wings For Life:

Varje år drabbas tusentals personer av förlamning till följd av akuta skador på ryggmärgen. Över 3 miljoner människor är beroende av rullstol. Men forskningen går framåt, och forskarna är överens om att skadade nervceller i ryggmärgen kan återbildas.

På senare år har Wings for Life kunnat inleda ett stort antal lovande projekt, särskilt inom grundforskning och preklinisk forskning. Nästa stora steg blir att gå vidare med dem och genomföra kliniska studier som i slutänden leder fram till behandlingar för


 ryggmärgsskador. Utvecklingen så här långt inger stora förhoppningar om att alternativa behandlingar ligger närmare än någonsin tidigare. Men innan det kan ske något medicinskt genombrott som är av direkt nytta för människor krävs det ett intensivt forskningsarbete. Och forskning kostar enormt mycket pengar.

Mer information om Wingsforlife HÄR…

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL LIVESÄNDNINGEN...