Sedan några veckor tillbaka har det snurrat en massa rykten angående ett eventuellt förbud som skulle sätta stopp för att motorcyelförare deltar i både EM och VM-mästerskap under ett och samma år. Ett av de ihärdigaste ryktena säger att Internationella motorcykelförbundet, FIM, har för avsikt att stoppa alla mcsport-utövare från att köra i både EM- och VM-serierna under en och samma säsong.

- Den informationen fick vi i fredags från en initierad källa, säger Svemos Jon Lindberg till TT.

Tidigare har det sagts att Fim ”endast” tänker stoppa speedwayförare från att dubblera när EM-serien i Speedway drar igång i år, för att på så vis försöka höja statusen för VM. Men nu snurrar det rykten om att reglerna även kan komma att gälla de som kör motocross, enduro, superbike och trial.

Svenska motorcykel- och snöskoterförbundet håller på och undersöker saken, och i skrivande stund är inget bekräftat.

Så här kommenterar Svemo kring ryktet:

”Situationen med ovisshet är ytterst beklaglig. I dagsläget låter tongångarna att endast speedway omfattas av förbudet. Enligt muntliga besked från FIM's kommissioner för motocross och enduro gäller förbudet inte för dessa grenar. Officiellt besked saknas dock. Vi arbetar för att få officiellt besked kring detta och återkommer så fort vi kan.”