En motorcyklist från Florida i USA, som kallats för den "snabbaste mannen på två hjul", avled under söndagen efter att ha kraschat i närmare 500 kilometer i timmen då han försökte slå sitt egna rekord för den snabbaste hastigheten på en vanlig motorcykel, i samband med en hastighetstävling vid Limestone, Maine i USA.

Tävlingsansvariga för "The Maine Event", en årlig hastighetstävling som arrangeras av Loring Timing Association, meddelade att räddningspersonal redan var på väg innan raceföraren Bill Warner kom till ett stopp, nästan 1000 meter från där hans cykel, en modifierad, turboladdad Suzuki Hayabusa, kraschade av okänd anledning.

Warner var medvetslös omedelbart efter kraschen, men dog senare på Cary Medical Center i Caribou, Maine.

Kraschen hände under den första etappen av tävlingen, som arrangeras på en 12 kilometer lång asfaltssträcka på platsen där Loring Air Force Base tidigare låg.

Warner försökte nå 300 miles per timme (cirka 480 kilometer i timmen) på mindre än en mile (1.609 kilometer), men kraschade efter att ha kört cirka 1,2 kilometer.

Tävlingsansvarige Tim Kelly lät meddela att lokala myndigheter utreder olyckan.

-Någonting inträffade och han förlorade kontrollen över fordonet. Det är allt vi vet just nu, kommenterade han.

Kelly berättade även att det var den andra racingolyckan under åtta evenemang som anordnas vid den tidigare flygbasen, och den första dödsolyckan. Vid ett tidigare race föll en kvinnlig förare av sin motorcykel i 340 kilometer i timmen, men klarade sig med endast lindriga skador.