Husqvarna Motorcycles Scandinavia har presenterat 2023 år Cross och Enduro Team. Team Husqvarna Scandinavia består utav ett starkt gäng som väntas både utmana och försvara titlar under 2023.

Husqvarna Motorcycles Scandinavia’s enduroteam 2023:

Lucas Bergström, Junior

Gustav Mähler, Junior

Albin Elowsson, SM 2

Axel Semb, Junior

Hanna Berzelius, Dam

Mikael Persson, SM 3

Magnus Thor, Extrem

”Som ny junior kliver Lucas Bergström in och kommer köra en FE 350 i juniorklassen, han har redan gjort toppresultat tidigare och vi är säkra på att vi kommer få följa Lucas mot topplaceringar även i år. I samma klass hittar vi vår yngsta chaufför i enduron, Gustav Mähler, som också gör sin debut i Husqvarna Team Scandinavia. Vi tror att Gustav kommer ha en mycket bra utvecklingskurva framåt. I SM 2 har vi Albin Elowsson, en absolut toppåkare i både SM och varvloppen. Axel Semb kommer sitta på en FE 350 i juniorklassen och vi ser honom som en potentiell toppförare i totalen trots att han fortfarande är junior. Det är ett privilegium att fortsatt ha Hanna Berzelius i teamet och vi ser Hanna i toppen även kommande säsong. Micke Persson VM Chaufför som även kommer förgylla svensk enduro med sin närvaro i SM och varvloppsammanhang. Vilken hoj han kommer åka är i skrivande stund oklart, det som är säkert är att han kommer vara en klippa i teamet. I Extreme Enduro ser vi Magnus Thor på en TE 300 för Husqvarna Scandinavia, han kommer bland annat köra Ertzberg och förhoppningsvis Romniacs. På hemmaplan blir det Battle of Vikings och övriga svenska extrema race”, säger teamchef Tomas Wallenta.

Husqvarna Motorcycles Scandinavia’s motocrossteam 2023:

Albin Gerhardsson, MX1

Laban Alm, MX2

Filip Larsson, U17

Pelle Gundersen, U17

Matilda Huss, MX Women

”Med SM guld i MX2 förra året ser vi Albin Gerhardsson kliva upp och köra MX1 på en FC 450. Det råder ingen tvekan om att Albin kommer vara i absoluta toppen även i MX1, vi i teamet ser fram emot första MXSM tillsammans med Mr #52. Laban Alm med två SM guld i U17 klassen höjer ribban och kliver upp i MX2 med sin TC 125, Laban har valt att sitta kvar på 125an för att vara 100% inkörd på hojen pga. en stark EM satsning i 125klassen. Laban kommer definitivt och skrämma ett stort gäng i sin nya klass. Filip Larsson en fullfjädrad Husqvarna chaufför som har fightas i toppen av U17 klassen redan tidigare säsonger. Vi är helt övertygade om att han kommer vara en av de som kommer kliva högst upp på pallen i sin klass kommande säsong. Som ny junior kliver Pelle Gundersen in i teamet körandes på en TC 125 för att se och lära bland de stora grabbarna. Jag är helt övertygad om att vi har en framtida champ i denna kille. Matilda Huss, no words needed. Hon kommer köra FC 250 och med all säkerhet prenumerera på de högre nivåerna på pallen kommande MXSM säsong. Ska bli riktigt kul att se hur stor fight hon ger endurotjejerna på varvloppen då hon är en helt komplett chaufför både på och utanför crossbanan”, säger teamchef Tomas Wallenta.