Svenska e-motorcykeltillverkaren Cake har släppt specialmodellen Bukk, som endast kommer att tillverkas i 50 exemplar, och uppges producera 420 newtonmeter vridmoment.

Med sina 85 kg erbjuder Bukk ett imponerande förhållande mellan kraft och vikt. Konstruerad och tillverkad från grunden, inklusive nya och unika verktyg, är ramen, dess geometri, fjädring och komponenter nya och unika. Den nyutvecklade drivlinan med 72V batteri och 16kW motor uppges leverera 420Nm elektriskt vridmoment och en topphastighet på +100 km/h, med tre körlägen för en rad olika körstilsval. Tillsammans med WP och Öhlins avstämda fjädring erbjuder Bukk tyst framfart utan att sprida avgaser omkring sig ute och skog och mark.

Namnet Bukk betyder Thunder Cloud på det antika språket från ön Gotland, CAKEs testplats och inspiration för namngivningen av företagets produkter.

Bara 50 Bukks kommer att produceras och kommer i CAKEs ikoniska Race-gula kulör. Dessa 50 begränsade upplagor finns att beställa (cirka 149700 kronor) från 8 november på ridecake.com