TTXGP var först på banan med el-racing. TTXGP-chefen Azhar Hussain verkar onekligen inte vara rädd för att välja nya vägar. Nu bryter han fullständigt med hur konventionella racingserier vanligtvis brukar vara organiserade, och inviterar teamen till att bli medägare i racingserien (eGrandPrix) de deltar i.

Fram till år 2020 ska gradvis mer av värden av eGrandPrix överföras till en fond, så att 70% av värdet är överfört till år 2020. Teamen som deltar i serien kommer få tilldelat ägarandelar både efter antal starter och placeringar. Som ett lite spark i baken på huvudkonkurrenten FIM blir det också extra lojalitetsbonus till team som enbart deltar i TTXGP-serier.

Det hele ska styras av ett valt styre med tre medlemmar från teamen och två från TTXGP, vilket gör att deltagarna får stor kontroll på hela situationen.

Detta är försiktigt sagt en intressant utveckling för en racingserie, i synnerhet med tanke på att TTXGP er på full väg in i bilracingen med sitt EMXGP-race för el-bilar i Barcelona i höst. Azhar Hussain är uppenbart inte skrämd av sin kamp med FIM, och nu står mäktiga FIA också på tur.

Mer information på trust.eGranPrix.org.