CRP Racing med erfarenhet från GP125 och flera nationella serie i Italien lanserade under tisdagen en racer för TTXGP-serien. Den eldrivna motorcykeln är till stor del baserad på Agni-cykeln som vann det första TTXGP-loppet på Isle of Man förra året. I god italiensk tradition har CRP utvecklat ett nytt chassi till motorcykeln.

 

På bilden med motorcykeln ovan ser vi
Azhar Hussain, Lord Drayson, Livia Cevolini,
Franco Cevolini och Giampiero Testoni.

 

Cykeln använder som så många andra elracers motor från Agni. Hos eCRP 1.0 finns två av dem. Tillsammans med specialutvecklade batteriackar ska det ge en topphastighet på omkring 180 km/h.

CRP Racing har inte tänkt att bilda ett eget team utan kommer istället tillverka ett begränsat antal cyklar till andra team, såsom exempelvis Mavizen gör med KTM RC8-baserade TTX02.


Som hos mange andra el-racers är det Agni som levererar motorer till eCRP.

Tekniska data eCRP 1.0

Kontrollsystemet på eCRP är samma som hos Mavizen TTX02, och kommer med en fin touchpanel och trådlöst nätverk. Det är fint, men det viktigaste med detta är att det också använder samma mjukvara som TTX02.

Programvaran är öppen källkod, så vem som vill kan modifiera, utveckla eller skapa nya program och applikationer utifrån det. Det innebär också att allt som sker till en av cyklarna således även kan användas på andra.

Tanken är naturligtvis att, med flera team - och så småningom kanske cyklar - som använder samma system, kommer att sätta mer fart på utvecklingen än om varje lag kommer sitter på varsin kant och gör hela jobbet själv.

CRP Racing är på papperet ett ganska färskt Racing Team, men det är ett helägt dotterbolag till CRP Technology, som har bidragit med tekniska lösningar för motorsport under 30 år. Cykeln ska vara leveransklar i slutet av mars, exklusivt för team som kommer att delta i TTXGP. Således blir det här ingen draghjälp åt
FIM:s e-Power-serie som fortfarande inte har några cyklar eller team i startfältet.

Helvetet bryter lös i TTXGP


Satans racer: Team 666 är klar för TTXGP på en Mavizen TTX02

Mavizen TTX02 fick också sin förste kund under tisdagen, då 666 Road Racing annonserade sitt deltagande i den brittiska TTXGP-serien. Firman bakom teamet har specialiserat sig på att leverera karbonfiberlösningar till motorsport (blant annat till Mavizen TTX02), men ägs och drivs av två RR-piloter.