Mick Doohan tävlar med specialbyggd Honda i Glemseck 101

Honda kommer att vara fullt representerade vid helgens Glemseck 101 i Leonberg, Tyskland, för att bland annat visa upp sex specialanpassade motorcyklar, och delta i evenemangets "Sprint International" 1 / 8th mile invitational race, med roadracinglegendaren Mick Doohan bakom styret på en specialpreppad CB1000R.

En av höjdpunkterna under eventet är ett specialbygge av CB1000R, som har skapats av Honda Racing i Storbritannien, med vilken 5-faldige 500cc GP världsmästaren Mick Doohan kommer att delta med i "Sprint International"-racet. Modellen är kittad med Fireblade SP Öhlins-fjädring, Akrapovic-ljuddämpare, Brembo-bromsar, specialanpassad svingarm och koppling, Rizoma-tillbehör och vackert guld- och tre-kulörs-färgschema.

Ett annat tillskott är CB1000R Neo Daemon – som har specialbyggts i Tyskland av Jens Kratschmar.

Dessutom kommer Monkey Tracker, en Monkey i Flat-Track-utförande att visas upp, som specialbyggts av Dirk Öhlerking hos tyska customiseringsfirman Kingston Customs.

Tre av maskinerna är baserade på klassiska Honda-modeller från det förflutna:

CX500 - med sin tvärmonterade V-twin. En annan ständig favorit bland all världens motorcykelbyggare är världens första massproducerade superbike, CB750. Kaspeed Customs har tillbringat över 200 arbetstimmar på sin handbyggda Kaspeed CB750. Den tredje klassiska Hondan är en modifierad version av en 1000cc Gold Wing, som började liv som en naken maskin på 1970-talet.