Buff kommer från Spanien och där basversionen "Original Buff" är en tunn tub utan sömmar tillverkad av 100 procent Polyester Microfiber som i all enkelhet erbjuder mängder av användningsområden. Förutom att använda den som mössa, halskrage, bandana, hjälmhuva eller hårband kan du även använda den som första förband om olyckan skulle vara framme.

En Buff ger ett bra skydd mot vädrets makter, såsom kyla, sol, snö, vind och damm.

I sortimentet finns mängder av olika modeller och hundratals olika designer att välja mellan. Dessutom finns möjlighet att designa buffar med egen design.

Cyclone BuffUnder flera års tid har jag använt grundversionen av Buff flitigt och kan inte annat än lovorda detta allsidiga plagg.

I det här fallet har jag testat en Cyclone Buff, som består av två ihopsydda delar, där

den ena är dubbelvikt Buff (tunn polyester Microfiber) och andra delen är med Polartec och Gore Windstopper. Och precis som reklamen gör gällande värmer den gott. Priset är 375 kronor, och det finns ett antal designer att välja mellan. Det finns egentligen inget att klaga på (förutom att priset känns lite i överkant), utan precis som alltid när det handlar om Buff så är det främst fantasin som sätter gränserna.

Buff HoodDen andra Buffen vi klämt och känt lite mer på är Buff Hood som kostar 450 kronor.

Det här är en varm och lite mer påkostad Buff som bäst lämpar sig då du av någon outgrundlig anledning inte bär hjälm.

Nedre delen är av dubbel polyester medan ovandelen med huvan består av Gore Windstopper. Huvan har även dragskor som gör det möjligt att stänga till luvan när det börjar blåsa på toppen. Dessutom finns en särskild ofodrad polyester som du kan föra upp framför munnen och näsan och skydda dig mot väder, vind eller polisens fartkameror med.

Mer info: www.buffsverige.se