Årets World Ducati Week ägde rum under fyra dagar i Juni, på Misanobanan vid den Adriatiska kusten. Mikael Samuelsson var en av 60.000 personer som var och kollade in det rekordsstora eventet. Här kan du se hundratalet bilder och ett antal filmer på hur trevligt och roligt det var...

Den sjätte upplagan av World Ducati Week, det stora eventet som förenar Ducatifrälsta "Ducatister" från hela världen ägde rum mellan 10-13 juni vid Misanobanan alldeles intill Rimini och den Adriatiska "Rivieran".

wdw1

Årets fullmatade event lockade ett rekordstort deltagande på 60.000 motorcyklister som njöt av sol och tämligen hög temperatur. Även om de italienska Ducatisterna stod för 60 procent av den totala besökarskaran vid WDW2010, var resterande passionerade Ducatifans ditresta från 28 nationer och fem kontinenter.

wdw4

Ducatiägare från Europa, USA, Australien, Ryssland och Indien förenades med andra Ducatister från Brasilien, Kina, Malaysia och till och med Gabon och Nepal för att fira deras gemensamma passion och lojalitet mot motorcykelmärket Ducati.

fb_DSC_0065

Fyra soldränkta Ducatidagar toppades under lördagen den 12 Juni när det fullmatade programmet bjöd på en spektakulär dragracingshow där Ducatis MotoGP och Superbikeförare gjorde upp ombord Ducati Streetfighters. Battaini, Bayliss, Byrne, Checa, Fabrizio, Haga, Hayden och Stoner - bjöd på en fantastisk show från det ögonblick de lämnade depåboxarna. World Superbike Ducati Xerox-teamets förare, Noriyuki Haga vann slutgiltigt, rättvist med bråkdelar av en sekund före den amerikanske MotoGP-föraren Nicky Hayden med Troy Bayliss som 3:a och Casey Stoner på fjärde plats.

wdw2

Omedelbart efter All Star-dragrace, anslöt förarna till Ducatis högsta ledning - Gabriele Del Torchio, Claudio Domenicali och Filippo Preziosi - på scenen innan en läcker ljus och ljudshow satte ytterligare fart på kvällen.

wdw3

Det packade fyradagarsprogrammet erbjöd både underhållning och olika events för de 60.000 besökarna, inbegripet olika evenemang på banan och kurser i "Ducatiuniversitetet" med Ducatis ingenjörer, förare och chefer från den Bologna-baserade motorcykeltillverkaren.

fb_DSC_0139

Medan det bjöds på konstflygning med helikopter i luften, ägde olika former av stuntshower rum på marken, liksom utställning av historiska Ducaticyklar, FMX-uppvisning, dragracing och race- demonstrationer på banan av förarna från Ducati Xerox-teamet. Besökarna kunde också njuta av konserter med fyra Ducatiband.

wdw5

Det massiva WDW-eventet har nu blivit så stort att det lockar uställare och sponsorer och samarbetspartnern som gladeligen exponerar sig och sina produkter under eventet. Förutom Generalikoncernen, som redan är en av Ducatis MotoGP-sponsorer tog AMG-Mercedes också tillfället i akt att presentera sin nya "Nakna" Mercedes SLK, en modell som lär vara inspirerad av Ducati Monster, ikonen av nakna motorcyklar.

wdw6

På ett särskilt testområde visade Italwin också deras utbud av nya Ducatilicensierade elektriska cyklar inklusive  "Ducati City Pearl". Dessutom kunde åskådarna titta närmare på NCR:s nya "NCR Millona 16" tillsammans med en rad olika NCR Ducatis och specialtillverkade delar som tillverkats av dem i avancerade material som titan och kolfiber.

fb_DSC_0088

Taft, tillverkaren av hårvårdsprodukter, anordnade en tävling som kallades "Style "n"GO!", Medan Toshiba presenterade det senaste  "Ducati Edition"-sortimentet av bärbara datorer och videokameror.

fb_DSC_0728

 

Årets World Ducati Week i siffror:

• 60.000 besökare!

• 38 miljoner kilometer avverkades av Ducatisterna för att nå Misano - 80 gånger avståndet mellan jorden och månen!

• 21.000 traditionella "piadinas" serverades

• 1,2 ton korv åts upp...

• 8.600 liter kylda drycker och över 50.000 liter mineralvatten förbrukades

 

KOLLA IN BILDSPEL MED MÄNGDER AV BILDER FRÅN WDW HÄR

 

Filmer från World Ducati Week 2010

{youtube}8fk4E-7iq6w{/youtube}

{youtube}eK-t51ijBUE{/youtube}

{youtube}7awbI8JJvcI{/youtube}

{youtube}5XE3eTUZFXI{/youtube}

{youtube}lgML9i0iGW8{/youtube}

{youtube}7GK49OmsTus{/youtube}