Igår arrangerade Cecilia Lidén från Kawasaki Sverige Team Green och Kawasaki ett provkörningsevent vid Järva motocrossbana strax norr om Stockholm. Solen sken från en klarblå himmel och många tog tillfället i akt att provköra några av Kawasakis modeller på den dammtorra banan. Fastbikes.se var på plats, njöt av motormullret och kollade läget.

 

 

Under tisdagskvällen kunde de som ville passa på att provköra Kawasaki KX65, KX85, KLX110, KX250F och KX450F. Och det var många som tillfället i akt, både erfarna motocrossförare och personer som körde motoriserad tvåhjuling för första gången i livet, såväl tjejer som killar.

tn_DSC_0394

Cecilia hade även arrangerat en tipspromenad med fina priser i potten. Vid Kawasakitältet kunde man även provsmaka energikakor och svalka sig med energidryck. Samtidigt delades även en så kallad ”Goodiebag” som innehöll lite smått och gott ut till de som provkörde.

tn_DSC_0412

Den forne VM-föraren och Kawasakirepresentanten Joakim Karlsson var också på plats och bistod med experthjälp, något som uppskattades av många.

tn_DSC_03991

Under kvällen slogs jag av hur grönt det var på Järva Motocrossbana, något som sannolikt har att göra med de trevliga Forsell-bröderna att göra. Brödernas buitk Forsell Motor ligger i närheten och Kawasaki står på butiksmenyn tillsammans med ett riktligt sortiment av personlig utrustning och allhanda tillbehör. Dessutom har bröderna stor och aktuell kunskap om motocross och enduro efter många års aktivt tävlande.

tn_DSC_0110

Det var även glädjande att se att det var ett antal tjejer som tog tillfället i akt att provköra de gröna tvåhjulingarna.

tn_DSC_0355

Knatte på väg ut på sin livs första motorcykeltur...

 


Tre deltagare som passade på att provköra:

tn_DSC_0352Anneli Johansson, Bro

Efter att Jakob Lidén lockade med sig Anneli till Järva Motocrossbana har det blivit många besök på anläggningen. Igår var det äntligen dags för Anneli att köra en motocrossmotorcykel för första gången. Anneli inledde med några varv på knattebanan med en KX110, och det gav blodad tand i bokstavlig mening.

-Det var roligare än vad jag trodde att det skulle vara. Det blev väl några (närmare 20 varv), och förhoppningsvis hinner jag köra några fler, kommenterade en superglad Anneli.

 

tn_DSC_0416Pierre Lindstedt, Stockholm

Efter en aktiv enduroperiod under 80- och 90-talet kom barn och annat i vägen. Efter en tids uppehåll har Pierre nu fått upp tempot igen, och kör i dagsläget en Yamaha YZ450F. Under kvällen provkördes både KX250F och KX450F.

-KX250F kändes lättare att hantera än min Yamaha YZ450F, men det gäller att man jobbar aktivt med växellådan. Nu ska jag ut och köra KX250F igen, kommenterade en synnerligen nöjd Pierre.

 

tn_DSC_0431Jakob Odqvist, Stockholm

Kör enduro till vardags, och förutom körning på mindre motocrossbanor var det första gången Jakob körde på en större motocrossbana. För Jakobs del är det framförallt enduro som gäller, och till vardags kör han en KTM 250EXC-F.

-Kawasaki KX250F var väldigt snäll och lättkörd. JAg trodde att den skulle vara mycket hetsigare. Den var också extremt förlåtande, vilket var mycket tacksamt då jag antingen hoppade det kort eller för långt… Min KTM måste varvas lite mer för att komma till sin rätt, kommenterade en glad och nöjd Jakob innan han hoppade upp på en KX450F för en provkörningssväng.

 

KAWASAKIS MOTORCYKLAR

REPORTAGE OM CECILIA LIDÉN