Förr var det papperstidningar som gällde. Numer är det Internet som härskar som media. Har du tänkt sälja din motorcykel är internet det oslagbart effektivaste sättet att nå en eventuell köpare. Räckvidden är hög. Man behöver inte slösa pengar på att köpa en papperstidning och dessutom så är annonserna på internet i regel aktuella till skillnad från papperstidningarnas motsvarigheter. Här får du några tips på vad du bör tänka på då det är dags att sälja.

Antalet webbsidor där du kan annonsera är mycket stort. Blocket.se är tveklöst den största och effektivaste annonstjänsten, men smakar det så kostar det. I dagsläget kostar det 100 kronor för att annonsera under motorcykelkategorin under en tvåmånadersperiod. Och skulle du vilja ändra på något i efterhand så kostar det extra.

För bästa effekt bör du välja att annonsera med bild på fordonet som är till försäljning. Prylar som är utannonserade utan bild brukar i regel vara trögare att sälja. Ta gärna flera bilder från olika vinklar.

tn_burnis

Jag säljer nu min pärla, söker inga nya kompisar, billigare vid snabb affär, snackpåsar undanbes. Maila, telefonen är lånad (oftast är det tvärtom)… Listan över sköna kommentarer i annonstexter kan göras mycket lång och sköna annonstexter bruka dyka upp på olika diskussionsforum med jämna mellanrum.

Något som kan förvåna ännu mer är alla som lägger ut prylar till salu men sedan visar sig vara till synes totalt ointresserade av att sälja…

TIPS TILL DIG SOM SKA SÄLJA:

Strunta i allt runt-omkring-snack. Kör pang på istället där du berättar kortfattat om de väsentliga kring varan, exempelvis motorcykeln, du önskar sälja.

Ange alla fakta som kan ha betydelse för en eventuell köpare: Vilken modell, Färg och årsmodell handlar det om. Hur långt din motorcykel har körts, skick på motorcykeln och dess övriga delar. Hur är skicket på däck och drivpaket? När servades motorcykeln senast? Finns det något särskilt med just din vara som du anser är av stor vikt för en eventuell köpare?

Var positiv, trevlig och seriös, både i utformande av annonstexten och vid kontakt med intresserade köpare.

Välj hellre en lägre pris redan från början istället för att försöka fånga uppmärksamhet genom ”bättre pris vid snabb affär”.

Fotografera motorcykel eller annan vara mot neutral, gärna ljus bakgrund. Ta helst en profilbild rakt från sidan. Om det finns möjlighet kan du även lägga till flera bilder från olika vinklar. Några specialdetaljer som bör uppmärksammas extra?

Sälj hellre en motorcykel som är i perfekt skick än med halvdana däck, slitet drivpaket och annat som du enkelt kan åtgärda innan försäljning. Annars får du räkna med en rejäl prissänkning. Dessutom missar du högst sannolikt många potentiella köpare på detta vis.

 

Här följer några annonstjänser Fastbikes.se rekommenderar:

www.blocket.se

Blocket.se är Sveriges tveklöst största och effektivaste annonstjänst. I dagsläget kostar det 100 kronor för att annonsera under motorcykelkategorin under en tvåmånadersperiod. Skulle du vilja ändra på något i efterhand så kostar det extra.

 

www.tradera.se

Omfattande auktionstjänst där du får betala 100 kronor i provision för att annonsera ut varor som kostar 3500 kronor eller mer. Du väljer att annonsera med fast pris eller låta intresserade lämna bud på din vara. Du betalar bara om varan säljs.

 

www.annonsguiden.se

Ett perfekt hjälpmedel för dig som söker ett nytt fordon. Annonsguiden är en sökmotor för hela Sveriges annonsmarknad. Detta innebär att du på ett och samma ställe söker bland hela Sveriges annonsutbud utan att behöva upprepa din sökning på varje sajt för sig.

 

www.annonsborsen.se

Här kan du annonsera GRATIS på både nätet och i deras pappersutgåva, MC-börsen.