×

Varning

Joomla\CMS\Filesystem\Folder::files: Sökvägen är inte en mapp. Sökväg: [ROOT]/images/stories/stories/2023/06_JUN/CustomBikeShow23

×

Notis

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

3500 motorcyklar, 8000 besökare och ett fint väder i Societetsparken i Norrtälje, så kan vi sammanfatta Custom Bike Show #49. Här kan du kolla in bilder från eventet.

Att köra motorcykel till Norrtälje första lördagen i juni är en lång och väl etablerad tradition för många motorcykelintresserade. För en del är det årets första utflykt eller längre resa. Så också i år och dessutom i ett bra försommarväder gästade över 3500 motorcyklar eventet i Norrtälje. Alla dessa tillsammans med övriga besökare blev tillsammans över 8000 personer som trivdes i Societetsparken. 

Besökare och utställare kom från de nordiska länderna, liksom Tyskland, Polen, Holland, Belgien, Schweiz med flera. Knappt 200 motorcyklar deltog i årets tävling som innehöll klasserna HD-Chopper, Chopper, Custom, Racer, Klassiker, Modified standard, Bästa lack, Juryns Val och Publikens röst. Flest tävlande var det även i år i klasen HD-Chopper med strax under 70 motorcyklar. 


Här gick alla priser till Finland, vann gjorde Jussi "Lunkka"Lundelin från Helsingfors, före Reijo Liias och Lars Lemberg. Reio vann också Juryns val, med Lars Lemberg som tvåa. Totalt gick 9 av 24 priser till finska utställare. 

I customklassen delade tre mcbyggar-”kändisar” på de tre priserna, Kakku Karjalanen vann med en mc med en egenbyggd motor, tvåa var Petter Forsberg från Gävle med ett racinginspirerat bygge med lång wheeliebar. Claes Forsberg knep tredjeplatsen med ett mer traditionellt, men mycket sobert custombygge.

Göran Larsson från Eskilstuna fick också två priser med sig hem, Vinnare i racerklassen och juryns tredjepris med en racingbyggd Excelsior från 1918! 

Denna dag i societetsparken bjöd på mer än bara mc-utställning. Juha Hintukainen från Bromma visade och startade upp sin dragracingmc som han tävlar med i Europa och USA, motorn är på ca 1500 hkr och når en toppfart på ca 350 km/h ute på strippen. På scenen underhöll The Bluetonics och Emotioinal Fire, för den hungrige och törstige fanns ett restaurangområde med stort urval. 


Som vanligt fanns det också ett utbud av hantverk att se med plåtformning, pinstriping, airbrush och gravyr. För barnen fanns lekpark och hoppborg. Och solen sken från en mer eller mindre klarblå himmel. 

Nu ser vi fram mot att vara med och fira nästa upplaga av Custom Bike Show som få fyller 50 år. Nästa år, första lördagen i juni är det som gäller.

{gallery}stories/2023/06_JUN/CustomBikeShow23{/gallery}