Runt om i världen pågår en ständig kamp om att finna lycka och mening med livet. Jag vet att många lider, betydligt mer än jag gör, men jag vill påstå att mycket av all denna smärta, ångest, lidande och negativa tankar har ett effektivt botemedel. I mitt fall handlar det om att köra motorcykel.

Jag menar inte att banalisera. Jag vet att många har ett mycket jobbigare liv än jag. Jag har hälsan, mat på bordet och omges av människor som jag trivs med och litar på i alla lägen, medan andra kämpar med näbbar och klor bara för att stå ut med tillvaron, eller överleva ännu en dag. Jag är inte typen som deppar ihop. Men ibland kan även jag ha lite för mycket skit på hårddisken inuti huvudet, och då är motorcykelkörningen ett oerhört effektivt sätt att blåsa rent huvudet på allt negativt som finns runt omkring. Det är helt enkelt den effektivaste medicinen, som jag känner till, för att njuta av livet. Här och nu.

Många gånger har jag fått frågan om jag inte är rädd för att jag ska dö, när jag kör motorcykel eller gör andra saker som en del menar är livsfarliga. Tveklöst har jag befunnit mig i många livsfarliga situationer. För mig handlar det om att leva livet. Och då menar jag inte på något slags pubertalt sätt, i stil med ”lev snabbt, dö ung”. Utan något mer i stil med att jag vill LEVA livet, och inte BARA bli gammal på pappret utan att ha levt livet på riktigt. Men att köra motorcykel behöver inte vara livsfarligt. Motorcykelkörningen handlar om så mycket mer.

Tveklöst har jag haft en hel del tur här i livet. Inte minst har det blivit många motorcykelturer. Och efter över 30 års motorcykelkörning har det blivit mängder av fantastiska motorcykelminnen. Många av mina bästa upplevelser har jag fått just genom motorcykelkörandet. Det har berikat mitt liv något oerhört. Har du testat så vet du antagligen vad jag babblar om. Du som inte testat, ännu är det inte försent! Idag är en perfekt dag att inleda ditt nya, betydligt roligare, härligare, bättre liv, som motorcyklist! Det finns många nya platser att uppleva. Många nya fantastiska personliga möten. Många vägar att välja mellan och motorcyklar att köra. 

Jag har gjort mycket annat roligt, läskigt och spännande, men motorcykelkörningen är det som aldrig sviker. Har du ont i huvudet? Är du arg eller ledsen? Eller kanske vill du bara ha en helt underbar stund för dig själv, eller njuta av livet tillsammans med en massa andra sköna människor? Mitt recept? Dra ut och kör motorcykel!  På vägen, på banan eller i skogen. Fort eller långsamt. Oavsett om du är en så kallad adrenalinpundare, eller älskar att glida fram i sakta mak och lukta på blommorna. Gör det som passar dig bäst. Efter en stund är alla problem som bortblåsta. Så är det för mig i alla fall. Och det som kanske är bäst av allt är att detta livselixir funkar även minst lika bra för att må bra rent allmänt, alla dagar i veckan, då livet för övrigt är på topp.

Vad ville jag egentligen säga med denna text? Jo, om du känner dig deppig, är stressad eller bara har tråkigt rent allmänt, dra ut och kör motorcykel! Njut av kurvorna! Men du, var rädd om dig! Det är förhoppningsvis en dag för ännu mer fantastisk motorcykelkörning i morgon också.