Den stora merparten av stölder som begås är produkten av tillfället. Last som lämnas surrad endast med vanliga spännremmar på släp eller flak utan uppsikt är ett lätt byte och enkelt att stjäla utan att väcka uppmärksamhet. Med Lockstraps stålvajersäkrade lastremmar försvårar du för tjuven.

Lockstraps uppges vara ett effektivt hinder mot just den typen av stölder, och dessutom lika enkla att använda som en vanlig spännrem. För att stjäla din last måste tjuven kapa remmarna, och för det krävs en rejäl avbitare och gott om kraft, något som förhoppningsvis väcker en del uppmärksamhet hos förbipasserande...

lockstraps-101-1

 

Lockstraps är en spännrem försedd med kraftiga karbinhakar i var ände som låses med kombinationslås. Inuti remmen finns en rostfri stålvajer som är förankrad i karbinhakarna med kraftiga stålnitar. I ena änden av remmen finns en mjuk ögla isydd så att du utan risk för repor och skador kan surra fast dina ögonstenar.

Remmarna är speciellt utvecklade för att surra fast motorcyklar, snöskotrar, ATV/fyrhjulingar och vattenskotrar, men passar till en stor mängd andra föremål så som maskiner, verktyg eller nästan vilken lös last och utrustning som helst.

Lockstraps uppges ha en säker arbetsbelastning om 225kg och en brottstyrka på upp till 680kg. Remmen är 2,6m lång och kostar 499 kronor.

Här nedan kan du kolla in en film där Lockstraps förevisas...

Ett tips från oss på Fastbikes.se är att alltid låsa motorcyklar som är lastade på släp, precis som du gör hemma i garaget eller på parkeringsplatsen, med skivbromslås eller rejält kättingslås.

Låsbara lastremmar finner du på www.overlander.se