Framtidens hjälm är snart här. Amerikanska tillverkaren Skully, med säte i Kalifornien, har utvecklat en synnerligen spännande motorcykelhjälm som ska dyka upp på marknaden inom kort. Förutom den digitala backspegeln, finns även GPS-navigering, där kamerbilden och köransvisningarna visas på insidan av visiret. Via Bluetooth-kopplingen kan du röststyra din Smartphone, för att samtala eller skicka SMS – allt röststyrt. Läs mer och se en film där några av funktionerna visas i praktiken.

Skully P1-hjälmen är utformad för att kopplas ihop trådlöst via Bluetooth med din smartphone, och utföra röststyrda kommandon för att ringa samtal, skicka texter, spela upp musik och styra GPS-navigatorn – allt röststyrt.

Skärmavbild 2013-11-28_kl._15.36.05

 

Med hjälp av hjälmens så kallade " SYNAPSE INTEGRATED HEADS UP DISPLAY" kommer Skully-hjälmen att ge dig köranvisningar, visa väderprognoser och låta dig då det kommer ett inkommande telefonsamtal (som du svarar på med röstaktivering). Du kan även ringa eller skicka SMS – röststyrt. Systemet är kompatibeltm med både iOS och Android-enheter.

Skärmavbild 2013-11-28_kl._15.36.37

 

Dessutom har Skully-hjälmen en 180-graders kamera så att du kan se på visiret vad som händer bakom dig, som en digital backspegel.

Skärmavbild 2013-11-28_kl._15.36.54

Tänk, snart kan du hålla koll på Facebook och prata i telefon även när du lägger ett snabbt varv på Ringen. Är det här hjälmen som kommer att göra att fler börjar köra motorcykel ute i verkligheten...