Mack-A-Roni apps har lanserat appen "TripWeather", som bland annat riktar sig till motorcykelförare. Mata in din tänkta rutt i appen, och du kommer få en väderprognos för den aktuella sträckan.

När man är ute på en runda passerar man oftast flera orter och vanliga väderappar blir besvärliga att använda då vädret för varje ort måste slås upp manuellt.

Med TripWeather löser man detta problem genom att appen visar vädret för en hel sträcka. Man anger resrutten på en karta genom att dra och släppa nålar och ange beräknad snitthastighet. Vädret för orterna längs rutten vid den tid man beräknas passera visas sen både i en tabell och i ett grafiskt läge där man enkelt ser vädret för hela sträckan. Är det långt mellan två nålar lägger appen automatiskt till punkter efter vägen för att ge en bättre bild av vädret. Det går att lägga in raststopp och man kan flytta starttiden fram och tillbaka för att se hur vädret ändrar sig beroende på starttid, kanske blir det bättre väder om man skjuter på avfärden någon timme?

Appen hämtar väderinformationen från yr.no och väderdatat lagras i telefonen för att minimera laddtider.

Appen finns i version för iPhone/iPod samt iPad och kostar 7 kronor.
Det finns även en gratisversion där man bara kan ha en rutt åt gången samt att ruttlängden är begränsad till 6 timmar.

Länk till Appen i iTunes store

Gratisversionen (TripWeather Lite)