Touratech startar offroadskola

Utbildningarna vänder sig till alla som vill bli bättre och säkrare på grus. Från nybörjaren, som inte vill behöva vända vid en grusväg, till den som vill lära sig att hantera en sladdande motorcykel. Även du som i huvudsak kör asfalt kan lära dig mycket.


Fokus ligger på de stora äventyrshojarna och det är alltså ingen enduroköring det handlar om. De fem instruktörer som kommer att hålla i utbildningarna är alla duktiga grusåkare med lång erfarenhet av både resor och äventyr på motorcykel, men inga tävlingsförare.


"Vi erbjuder en förstklassig förarutbildning på grus som både vi på Touratech och BMW Motorrad satt sin kvalitetsstämpel på. Vi är det första och enda officiella BMW Motorrad träningscentret i Skandinavien och följer BMW Motorrads utbildningsplan för offroadutbildningar, men givetvis är du lika välkommen oavsett märke på din motorcykel, utbildningen passar alla." – säger David Johansson, VD Touratech Nordic, som själv är certifierad BMW Motorrad offroadinstruktör.

Kör din egen MC eller en ny BMW GS
Under tvådagarsutbildningarna, som i första hand arrangeras i Säfsen, kan du välja att köra din egen motorcykel, oavsett märke, eller låna någon av skolans helt nya BMW GS-modeller.


"Vi kommer att arrangera utbildningar i stort sett varje helg under säsong, med undantag av juli månad. Vi har köpt in över 20st nya BMW-hojar av modellerna F700GS, F800GS, R1200GS och R1200GS Adventure. Så vill du till exempel provköra den nya vattenkylda R1200GS i sin hemmamiljö finns inget bättre tillfälle." – fortsätter David Johansson.


De olika utbildningsstegen som erbjuds under 2013 är BASIC, BASIC - endast för tjejer och ADVANCED. Utöver detta kan individuella utbildningar anpassas. Under 2014 kommer ännu en nivå att erbjudas i form av EXPERT. En tvådagarsutbildning där motorcykel ingår kostar från 5990kr, kör du din egen motorcykel är priset 4990kr.

På hemsidan www.offroadschool.se kan du läsa mer om de olika utbildningarna. Under MC-Mässan i Stockholm kan du också få mer information om offroadskolan och träffa instruktörerna. Du hittar dem i monter A24:20 tillsammans med Touratech.