Den franska Regeringen hade beslutat sig för att alla motorcykelförare i landet måste bära varselband från 1 januari 2013. Det resulterade i intensiva protester från de franska motorcyklisterna, med MC-organisationen FFMC i spetsen (som i en uppmärksammad aktion bland annat försåg ett antal statyer runt om i landet med varselband och varselvästar). Nu kommer det glädjande beskedet om att Regeringen har lyssnat på motorcyklisterna, och drar tillbaka förslaget.

Förra året la den franska Regeringen förslaget om att införa lagkrav på obligatorisk varselväst för alla förare av motorcyklar över 125 kubik varpå de franska motorcyklisterna protesterade på ett effektfullt vis. Kraven ändrades då till att alla motorcykel måste bära ett område med reflekterande material som motsvarar minst 150 cm² endera i jackan eller som ett armband. Även detta ansåg FFMC var onödigt eftersom MC-kläder ofta har inbyggda reflekterande material.

Det finns i dagsläget inga studier som visar att just varselväst eller reflexband är lösningen för motorcyklisternas ökade synbarhet. FFMC anser, liksom Sveriges Motorcyklister, SMC, att det inte krävs någon lag om varselband eller varselväst utan den enskilde motorcyklisten ska själv ansvara för sin skyddsutrustning.