Fyra kontinenter. Fem förare, och varsin ny BMW R1200GS. Om några dagar stängs anmälan till tävlingen som kan bli ditt livs resa. Här kan du läsa mer. Dessutom får du lära känna den spännande juryn, som i en film förklarar hur och varför de började köra motorcykel...

För att delta i detta äventyr, om du nu skulle ha turen att bli en av de utvalda, gäller det att du verkligen älskar äventyr, inte räds att köra långt och mycket, även då det är stekande hett eller regnar småspik. Förutom att du måste ha ett giltigt motorcykelkörkort och ett pass som ger dig tillträde till länderna som ska besökas måste du även lyckas övertyga tävlingsjuryn om att just du är en av de "utvalda" som ska få hänga med på turen. Här kan du läsa mer om hur du anmäler dig. Dessutom kan du se en film där juryn, som består av rallyföraren Jutta Kleinschmidt (som totalvann Dakar år 2001 med bil), äventyraren och filmskaparen Charley Boorman, tillsammans med Hollywoodskådisarna  Adrien Brody och Rick Yune.

Visst låter det onekligen spännande. Kanske är det här ditt livs resa?

bmw-tavling

Dessa fyra jurymedlemmar är samtliga hängivna motorcyklister.

Som en av de mest framgångsrika rallyförare genom tiderna representerar Jutta Kleinschmidt den sportiga delen av motorcykelkörningen. Hon deltog i sitt första rally med motorcykel år 1987. Året därpå deltog hon i Dakarrally med en BMW HPN, och 1992 vann hon damklassen i sadeln på en standard BMW R100 GS. År 2001 körde hon till sig totalsegern i Dakarrallyt, denna gång bakom ratten på en bil.

Charley Boorman är äventyraren som bland annat kör vida omkring i världen med sin BMW GS1200 (bland annat känd från "Long Way Round och "Long Way Down" i sällskap med skådisen Ewan McGregor)

Skådespelaren Rick Yune är actionmannen som efter sin karriär som olympisk kampsportare inom Taekwondo fick sitt stora genombrott som skådisen "Zao" i James Bond-rullen "Die Another Day".

Oscarsvinnaren Adrien Brody har kört motorcyklar sedan 13 års ålder, och förväntar sig att en motorcykel ska erbjuda en kombination av kraft och design.

JURYN PRESENTERAR SIG... 

MER INFORMATION OCH ANMÄLAN HÄR


LÄS MER OM 2013 ÅRS BMW R1200 GS