Motörhead är klassat som ett av världens hårdaste rockband. För deras mest hängivna fans är Motörhead en livsstil. I samband med spelningen på Sentrum SCENE i Oslo den 5:e december levererade Victory Motorcycles motorcyklar till Motörhead för kommande turnéer.

-Vi fick förfrågan från Motörheads sponsor-manager i Europa, Jonas Sveberg, om vi kunde leverera tre hojar till killarna i bandet. Vi kollade direkt med våra partners och löste det hela. Killarna har beställt varsin High Ball där CBP har gjort mindre ombyggnationer. Terje Aspmo har lackat. Marius Mellebye har sytt sadlarna. Visst, det är special men vi behåller Victorys DNA i cyklarna. Det är naturligtvis otroligt hedrande att det största och tuffaste rockbandet i världen har fattat tycke för Victory., säger Victory Swedens Marketing Manager Niklas Frisk.

155ec95421

-Vi har aldrig kompromissat och kommer så aldrig göra heller. Vi gillar att åka hoj och förknippas med Bikerkulturen. När jag såg Victory första gången så tänkte jag att de där hojarna är byggda för Motörhead, de passar vår image. Victory Motorcycles är som ett hårdrocks band - inga kompromisser. Det är så många produkter och varumärken som vill samarbeta med Motörhead. Men det finns bara en sak som verkligen kan koppla ihop allt vad vi står för och det är en riktigt cool motorcykel. Så, här är vi nu, och om ni kan skynda på med frågorna så vore vi tacksamma, för vi är riktigt nyfikna och förväntansfulla på hur hojarna ser ut, säger Motörheads svenske trumslagare Mickey Dee.

Då bandet spelade i Oslo den 5:e december 2011 levererade Victory hojarna i samband med en presskonferens vid Hard Rock Café.

Sanningens ögonblick var framme och skynkena föll från hojarna till fansens och pressens stora förtjusning. Men kanske mest för bandet. Lemmy fick en olivgrön High Ball med tailgunners. Phil vilade sina ögon på en silvermatt High Ball, och Mikkey fick en svart/röd High Ball, full med chrome.

617f2d2d40

-Hur visste ni? Alltså, bara titta på dessa hojar. Hör upp. Vi gav killarna på Victory fria händer att göra vad de ville med våra hojar. Och det här är huvudet på spiken. Det är helt otroligt, dessa hojar ÄR Motörhead", fortsatte en exalterad Mikkey Dee.

-Jag är mållös. Det här är för mycket. Är det här verkligen min hoj? Och titta på Lemmys och Mikkeys! Jag är så tacksam", sa Phil Campbell som varmt kramade om varje person som medverkat i detta projekt.

Mikkey höll en intervju inför den stora publiken med lackeraren Terje Aspmo som fick förklara den nya tekniken han använde då han jobbade med hojarna.

-Det här är ett stort ögonblick i Victorys historia. Titta bara på publiken som är här ikväll. Titta på hojarna och titta på bandet. Motörhead är det hårdaste bandet i världen som genom alla år förtjänat sin respekt från fans, media och bikerkulturen. Motörhead är på riktigt och det är Victory också. Alltså, kolla bara på Lemmys hoj. Den är helt otrolig" sa Victory Scandinavias Sales- and Marketing Manager Niklas Frisk.

-Jag vill från djupet av mitt hjärta tacka CBP Motors, Terje Aspmo, Jonas Sveberg, Holmberg Cases, Hard Rock Café i Oslo och alla våra partners som såg till att detta hände" fortsatte Niklas Frisk.