Northbike köper Two Wheels i Umeå

Northbike Sweden AB köper Two Wheels i Umeå AB. Därmed har Northbike inom loppet av ett par veckor förvärvat Umeås två ledande MC-företag.

- Vårt mål är att bli störst i Sverige på MC. Med dessa affärer har vi kommit ett stort steg på väg, säger Northbikes VD Jonas Olert.

Köpet av Norrlands MC i början på november var bara den första pusselbiten. Idag tillkännager Northbike Sweden AB med säte i Sundsvall förvärvet även av Umeås största MC-handlare Two Wheels.

- Det var viktigt att få båda affärerna i hamn. Vi vill ha samma styrkeposition i Umeå som vi har i Sundsvall där vi är klart dominerande, säger Northbikes VD Jonas Olert.

Northbike har utvecklats med raketfart de senaste åren. Mellan 2007 och 2010 har omsättningen fördubblats, från 30 till 60 miljoner kronor.

Under tiden har MC-handeln i Umeå brottats med överetablering och vikande försäljning, vilket i år tvingat två etablerade spelare i branschen i konkurs; Crossbolaget och Norrlands MC.

- Vi tror på Umeå och upplever att vi har gjort två goda affärer. Kunderna kommer att känna igen sig eftersom vi blir kvar i Two Wheels lokaler och behåller kompetente Janne Pettersson som platschef, berättar Jonas Olert.

Verksamheten kommer att bedrivas under varumärket Northbike som därmed blir en av de största aktörerna på den svenska MC-marknaden. Idag samarbetar Northbike med de ledande varumärken som Harley-Davidson, BMW, Kawasaki och Honda.

- Vi har satt upp som mål att bli störst i Sverige inom två år. Det kommer att krävas mycket och hårt arbete men det vore en stor ära för oss och en fjäder i hatten för Norrland om vi lyckas, säger Jonas Olert.