Motorrad Sverige tar över Classic Bike

Från och med den 1:a september tar Motorrad Sverige AB över den etablerade entusiast-tidningen Classic Bike. Sveriges mest populära tidning om klassiska motorcyklar och retrohojar.

- Nu har vi tre publikationer i huset som täcker upp de viktigaste motorcykelintressena: Motorrad för den breda publiken, Offroad för dem som kör vid sidan av vägen och Classic Bike för den växande skaran som gillar gamla klassiska hojar, säger förlagschef Gerry Nordström. Alla tre högkvalitativa och populära tidningar inom sina områden.

- Våra kunniga och informationstörstande läsare är beredda att betala nästan 100 kr för en tidning som de sedan läser noga från pärm till pärm. Om och om igen!

Classic Bike har funnits sedan 2004 och ges ut nio gånger om året, varav tre av utgåvorna är rena specialnummer. Tidningen har fått beröm för sina fantastiska bilder, välskrivna artiklar och snygga layout.

- Vi skriver för dem som körde moppe, 125:a och hade motorcykel på 70- och 80-talet, säger Robert Lavér, som skapat Classic Bike tillsammans med Gunnar Dackevall. Bland medarbetarna märks Henrik Nyberg, Björn Inge, Bosse Rindar med flera välkända profiler.

- Att vi nu kommer ut under samma paraply som Motorrad och Offroad betyder att vi kan erbjuda våra läsare ytterligare fördjupning, då vi får ta del av möjligheterna hos ett rent motorcykelförlag, avslutar Robert Lavér.