Trafiklotteri baserat på registreringsskylten
Registreringsskylten har länge bidragit till ökad trafiksäkerhet. Skyltfonden, som finansieras av fordonsägare med personlig registreringsskylt, stöder redan idag en mängd trafiksäkerhetsprojekt. Men nu är det dags för registreringsskylten att rädda ännu fler liv i trafiken. Den här gången i form av ett lotteri med miljonchanser.

Trafiklotteriet går ut på att man deltar i lotteriet med en registreringsplåt innehållande tre bokstäver och tre siffror, och precis som för riktiga registreringsskyltar gäller regeln att bara 23 bokstäver kan användas.

- Många har en relation med sin bil, motorcykel, lastbil eller husvagn. Har man en vanlig bil är det ofta på registreringsnumret man känner igen sin egen bil, och nu kan man alltså bli miljonär på sitt fordon säger Jan Sandberg NTF:s VD och lotteriföreståndare för ”Trafiklotteriet”. Det är ett otroligt kul lotteri och man behöver bara ha sista siffran eller sista bokstaven rätt för att vinna. Ett rätt räcker för vinst. Men det är först till kvarn som gäller om du vill boka upp ett speciellt nummer. Så länge man är med i lotteriet kan ingen annan ta ens registreringsnummer.

Det går att vinna upp till fem miljoner på sin registreringsskylt. Man behöver inte själv vara ägare till fordonet med aktuellt nummer. Lotteriet är inte kopplat till bilregistret. För varje månad ett registreringsnummer deltar i lotteriet erhåller ägaren av lotten en extra vinstchans i en jackpotdragning som sker en gång per år.

- Vi hoppas mycket på ”Trafiklotteriet”, fortsätter Jan Sandberg. Ett överskott för NTF skulle möjliggöra mer trafiksäkerhetsarbete i Sverige. Vi vill använda pengarna till att rädda liv via frivilliga insatser. NTF har stora ideella förutsättningar med cirka 60 nationella medlemsorganisationer och tusentals frivilliga. Men det krävs resurser för att hålla igång alla eldsjälar och utveckla arbetet. Tanken är att det ska vara en lott du aldrig förlorar på att köpa, vare sig du vill rädda liv eller stödja föreningsverksamheten i Sverige.

I dagarna har Trafiklotteriet öppnat möjligheten att boka upp sitt eget eller någon annans registreringsnummer inför första dragningen. Detta gör man bland annat på hemsidan www.trafiklotteriet.se

- Försök dock inte boka mitt registreringsnummer, säger Jan Sandberg. Det har jag nämligen redan gjort själv.