Den japanska motorcykeltillverkaren Suzuki säljer allt fler motorcyklar, och bygger nu en ny fabrik vid Laguna, några mil söder om Manilla på Filippinerna.

Tidigare i somras deltog Osamu Suzuki, ordförande och VD för Suzuki Motor Corporation i den banbrytande ceremonin på Filippinerna, tillsammans med Gregory L. Domingo, minister för handels-och industriministeriet i Filippinerna, guvernör för Laguna, platsen för den nya anläggningen, Jeorge E.R. Ejercito Estregan och Toshinao Urabe, japanska ambassadören på Filippinerna.

Motorcykelmarknaden i Filippinerna växer år från år, med 760.000 enheter under 2010 (en ökning med 119% jämfört med föregående år). Suzuki Philippines inledde produktion av motorcyklar redan 1985 och producerade cirka 85.000 enheter förra räkenskapsåret (från april 2010 till mars 2011). För att möta marknadens ökande efterfrågan på motorcykelmarknaden i Filippinerna, kommer den nya anläggningen att byggas i Manilaförorterna vid Carmelray Industrial Park I, och ska klara en årlig produktionskapacitet på cirka 200.000 enheter. Investeringen i den nya anläggningen förväntas bli cirka 2,1 miljarder yen (närmare 180 miljoner kronor), och verksamheten är planerad att starta under juni 2012.