I dagarna lanserade NTF sin senaste App, som de hävdar främjar trafiksäkerheten, och miljön. Den här mobiltelefon-applikationen, appen, är skapt för att hjälpa dig att hålla hastighetsgränsen.

 

Kort och gott kan den beskrivas som en hastighetsmätare och fartvarnare. Den gällande hastighetsgränsen visas för den väg du kör på, och om du kör för fort får du en varning.

Det bygger på en teknik som mer formellt kallas ISA (intelligent stöd för hastighetsanpassning, eller Intelligent Speed Adaptation), vilken lär vara bra för säkerheten, miljön och plånboken.

NTF rekommenderar att du placerar mobilen väl förankrad så att du lätt ser informationen på skärmen utan att den stör ditt synfält och framförande av fordonet.

Mer info om NTF-ISA…

 

Tidigare i år rapporterade Fastbikes.se om Nokian Tyres nya mobilapplikation med fokus på trafiksäkerhet. Appen, som finns för Android-, Nokia-, och Iphone, ger användaren tillgång till värdefull och aktuell väginformation direkt i mobilen, om till exempel trafikstockningar och trafikolyckor, och den har också ett verktyg för färdvägsplanering.

Här kan du kolla in Nokian Tyres App…